Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsrailli esirden "Pesah Bayramı" itirafı: Hamas bize dua kitabı verdi

İsrailli esirden
Fotoğraf Başlığı Israilli esirden "Pesah Bayrami" itirafi: Hamas bize dua kitabi verdi

Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının üçüncü turunda serbest bırakılan İsrailli esir Agam Berger konuştu. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları mensuplarının ona ve arkadaşlarına dini ritüelleri yerine getirmeleri ve Pesah Bayramı'nı kutlamaları için "dua kitabı" verdiğini açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Hamas'ın İsrailli esirlere karşı yaklaşımı, serbest bırakılan esirler tarafından gün yüzüne çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump'a teşekkür videosuyla da dikkatleri üzerine çeken İsrailli esir Agam Berger, İsrail’in Yediot Ahronot gazetesine yaşadıklarını anlattı.

Gazze Şeridi’nde esir tutulduğu dönemde Kassam Tugayları mensuplarının kendilerine, aralarında Yahudilerin günlük dua kitabı sayılan Siddur kitabının da bulunduğu çeşitli eşyalar verdiğini belirtti.

İsrailli esirden
Başlık Resmiİsrailli esirden "Pesah Bayramı" itirafı: Hamas bize dua kitabı verdi - 1. Resim

Kassam Tugayları mensuplarının kendilerine bu eşyaları dağıtmasından dolayı şaşırdıklarını ifade eden Berger, “Nasıl oldu bilmiyoruz ama bize dua kitabı da dahil olmak üzere bazı eşyalar getirdiler. Bu sadece bir tesadüf değildi, tam ihtiyacımız olduğunda ortaya çıktı.” dedi.

"MISIR UNU İSTEDİM, BANA GETİRDİLER."

Arkadaşlarıyla radyo ve televizyonu takip ederek Yahudi bayramlarının hangi tarihlerde kutlanacağını belirlediklerini, Pesah Bayramı'nı kutlayabildiğini ve mayalı ekmek yemeyi reddettiğini belirten Berger, "Mısır unu istedim, bana getirdiler." diye konuştu.

Kendisini esir tutanların “dindar esirlere” saygı duyduklarına vurgu yapan Berger, Yom Kippur ve Ester Orucu'nu tutabildiğini kaydetti.

Öte yandan İsrail’in Maariv gazetesine de konuşan Berger, esaret altındayken Şabat'ı (Yahudilerin kutsal günü, cumartesi) kutlayabildiğini belirterek, “Bir dönem, Kassam Tugayları mensupları Şabat'tan önce bize mum getirirlerdi.” ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi'ndeki esirlerden İsrailli kadın asker Agam Berger, ikinci tur sonrası krize neden olan Arbel Yehud ve 80 yaşındaki sivil esir Gadi Moses ile 5 Tayland vatandaşı esir, 30 Ocak’taki esir takasının üçüncü turunda serbest bırakılmıştı.

BAKMADAN GEÇME
İsrail saldırılarında ölen 4 esirin cesedi Hamas tarafından Tel Aviv
HABER

İsrail saldırılarında ölen 4 esirin cesedi Hamas tarafından Tel Aviv'e teslim edilecek

Esir takası krizinde yeni gelişme! 6 İsrailli esir daha serbest bırakılıyor!
HABER

Esir takası krizinde yeni gelişme! 6 İsrailli esir daha serbest bırakılıyor!

İsrailli esirden
Başlık Resmiİsrailli esirden "Pesah Bayramı" itirafı: Hamas bize dua kitabı verdi - 2. Resim

⁠⁠HAMAS İLE İSRAİL ARASINDAKİ ATEŞKES VE ESİR TAKASI

Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkes ve esir takası anlaşması 19 Ocak Pazar günü TSİ 12.15'te yürürlüğe girmişti.

Anlaşma kapsamında 27 Ocak Pazartesi günü, Netzarim Koridoru Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin güneyden kuzeye geçişine açılmış, İsrail ordusu 9 Şubat'ta Netzarim Koridoru'ndan çekilmişti.

Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı, İsrail ordusunun 8 ay süren işgalinin ardından 1 Şubat'ta hasta ve yaralıların tahliyesi için açılmıştı.

Esir takasının ilk altı turunda, İsrail hapishanelerindeki 1135 Filistinli esir ile Gazze'deki 19 İsrailli ve 5 Taylandlı esir serbest bırakılmıştı.

Üç aşamadan oluşacak ateşkes anlaşmasına göre, 42 günlük birinci aşamada toplam 33 İsrailli esire karşılık 1900’ün üzerinde Filistinli esirin serbest bırakılması bekleniyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.