İsrailli 'şeytanın avukatı'ndan Hamas mesajı: Destekleyen herkes yok edilmeli

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrailli 'şeytanın avukatı'ndan Hamas mesajı: Destekleyen herkes yok edilmeli

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hamas'ı destekleyen herkesin yok edilmesi gerektiğini söyledi. 'Şeytanın avukatı' olarak da bilinen Ben-Gvir, 7 Ekim zafiyeti için Netanyahu'ya yüklendi ve savaştan sonra Netanyahu dahil herkesin hesap vereceğini belirtti.

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'ye saldırıları 7 Ekim'den bu yana sürüyor. Bölgedeki can kaybı 11 bini aşarken, yaralı sayısı da her geçen dakika artıyor. Dünyadan 'ateşkes' ve 'çözüm' üzerine çağrılar gelirken, İsrail cephesinden ise gerilimi tırmandıracak yeni bir açıklama geldi.

"HEPSİ YOK EDİLMELİ"

Sık sık yaptığı açıklamalar ve Yahudi üstünlükçü siyasetiyle tartışma konusu olan İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, katıldığı televizyon programında skandal açıklamalarda bulundu.

Son dönemde İsrail genelinde sivillere ve işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilere silah dağıtmasıyla gündeme gelen Ben-Gvir, "Açık konuşmalıyız. Hamas yok edilmeli dediğimizde, şarkı söyleyen, destekleyen, şeker dağıtan herkes Hamas ve hepsi yok edilmeli" ifadesini kullandı.

7 EKİM ZAFİYETİ İÇİN NETANYAHU'YA YÜKLENDİ

Öte yandan Bakan Ben-Gvir, 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılardaki zafiyete ilişkin Başbakan Netanyahu'yu eleştirdi.

Ben-Gvir, "Netanyahu, (Hamas'a) suikastlar talep ettiğimde beni dışladı, gerçekler söylenmeli. Netanyahu'nun çevresindekiler beni ortalığı yangın yerine çevirmeyi istemekle suçladı. Netanyahu ve çevresinin anlayışında hata vardı. Umarım şimdi herkes daha iyi anlıyordur" dedi.

7 Ekim'deki başarısızlıktan koalisyon ortağı olarak sorumlu olduğunu ancak hükümetin kendisini dinlemediğini ve dışladığını ifade eden Ben-Gvir, savaştan sonra Netanyahu dahil herkesin hesap vereceğini ancak 'şu anda Gazze'nin işgal edilmesi çağrısı yaptığını' dile getirdi.

Ben-Gvir, şöyle devam etti:

"Netanyahu birçok anlamda bugün açıkça ortaya çıktığı üzere hata yapıyordu. Bugün hala ben genel kanıya karşı çıkıyorum. Ateşkes nedir? Nasıl ateşkes yaparsın? Netanyahu, ABD'de bir uçtan bir uca bilgilendirme gezisine çıkmalı."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...