İsrailli 'Sözcü'den itiraf gibi paylaşım! Tepkilerin ardından kendi sözlerini yalanladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İsrailli 'Sözcü'den itiraf gibi paylaşım! Tepkilerin ardından kendi sözlerini yalanladı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Gazze’de sivillerin sığındığı hastaneyi vuran İsrail’e tepkiler çığ gibi büyüyor. Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 500 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırı İsrail ordusu tarafından reddedilirken, İsrail lideri Netanyahu’ya yakınlığı ile bilinen Dijital Medya Sözcüsü Hananya Naftali ise itiraf gibi bir paylaşımda bulundu.

İsrail abluka altındaki Gazze Şeridi'nde El-Mamedani Hastanesi'ni vurdu. Saldırı sonrası en az 500 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken ölenler arasında hastaların yanı sıra binaya sığınan yüzlerce kişinin de bulunduğu, hastanenin önceden bir uyarı yapılmadan vurulduğu belirtildi.

Katliam sonrası Batı Şeria'da camilerden intifada çağrıları yapıllırken, Filistin 3 günlük yas ilan etti. İsrail ordusu, ise saldırıyı resmi olarak reddettiğini duyurdu.

İSRAİLLİ SÖZCÜ SALDIRIYI KABUL ETTİ

Ancak İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Dijital Medya Sözcüsü Hananya Naftali, İsrail'in Gazze'deki hastaneyi bombalamasının hemen ardından yaptığı paylaşımda sivilleri vurduklarını kabul etti. 

TEPKİLERİN ARDINDAN PAYLAŞIMINI SİLDİ

Naftali, İsrail ordusunun bir "terörist üssünü" vurduklarını düşündüklerini bildirdi. Soykırımı açıkça kabul eden İsrailli sözcü, tepkilerin ardından paylaşımını sildi.

İsrailli 'Sözcü'den itiraf gibi paylaşım! Tepkilerin ardından kendi sözlerini yalanladı

İSRAİL ORDUSU: İSLAMİ CİHAD SORUMLU

İsrail Ordusu ise hastaneyi İslami Cihad'ın vurduğunu iddia etti. Bu açıklamanın ardından bir paylaşım daha yapan Naftali, İsrail'in hastaneyi vurduğunu yalanlayarak "İslami Cihad Gazze'de bir hastaneyi bombaladı. İsrail'e bir roket yağmuru yağdırdı ve bunlardan biri yanlış ateşlendi ve bir hastaneyi vurarak yüzlerce kişiyi öldürdü." ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...