İsveç ve Finlandiya’dan çarpıcı anket! Türkiye bir kez daha NATO konusunda haklı çıktı

Düzenleyen:
İsveç ve Finlandiya’dan çarpıcı anket! Türkiye bir kez daha NATO konusunda haklı çıktı

DÜNYA Haberleri

NATO’da İsveç ve Finlandiya krizi devam ediyor. İki ülkeden peş peşe gelen NATO açıklamaları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’ya karşı uyguladığı veto ise tartışma konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Terör yuvası” olarak nitelendirilen iki ülkenin Türkiye’ye ikna ziyareti ise sert karşılandı. Ortaya çıkan yeni bir anket ise gündem oldu. "Türkiye'ye bir saldırı olursa, savunalım mı?" sorusunun yer aldığı ankette, İsveçliler yüzde 11 evet derken, Finlandiyalılar ise yüzde 5 evet dedi.

Rusya’nın Ukrayna’daki ilerleyişinin korkusuna kapılan İsveç ve Finlandiya NATO üyeliği için harekete geçti. Terör örgütlerine verdikleri desteklerle tepki toplayan İsveç ve Finlandiya, Türkiye’nin vetosuna katıldı. Tartışmalar devam ederken yapılan bir anket kamuoyunda tepki topladı. 

TÜRKİYE’NİN VETOSUNA TAKILDILAR 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumlu bakmadıklarını açıklamıştı. Türkiye’den gelen bu hamle sonrası panik havasına giren iki ülke, NATO üyeliği için Ankara’nın kapısı çalmaya hazırlanıyor.  

İsveç ve Finlandiya’dan çarpıcı anket! Türkiye bir kez daha NATO konusunda haklı çıktı

“TÜRKİYE'YE BİR SALDIRI OLURSA SAVUNALIM MI?” 

Sıcak gelişmeler yaşanırken ortaya çıkan yeni bir anket kamuoyunun tepkisini çekti. "Türkiye'ye bir saldırı olursa, savunalım mı?" sorusunun yer aldığı ankette, İsveçliler yüzde 11 evet derken, yüzde 55'i de hayırdan yana oy kullandı. Finlandiyalılar ise yüzde 5 evet, yüzde 69 hayır cevabını verdi.

İsveç ve Finlandiya’dan çarpıcı anket! Türkiye bir kez daha NATO konusunda haklı çıktı

ERDOĞAN’DAN SERT TEPKİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Finlandiya ve İsveç’in resmi temaslarda bulunmak için Türkiye’yi ziyaret edeceklerine yönelik haberlere tepki göstererek, "Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık ve net bir tavrı söz konusu değil. Bu süreç içerisinde biz terör örgütlerine karşıyız deseler bile, teröristleri teslim etmeyeceklerine dair açıklamaları var. Yunanistan NATO'dan çıkmıştı. O dönemin yönetimi tekrar Yunanistan'ı NATO'yu aldı. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerine 'evet' demeyiz. Çünkü NATO, o zaman bir güvenlik örgütü olmaktan çıkar. Buna evet demek mümkün değil. Sokulduğumuz yerden bir daha sokulamayız. Pazartesi günü bizi iknaya mı gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...