Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsveç'te NATO korkusu: Türkiye'ye silah satabiliriz

İsveç'te NATO korkusu: Türkiye'ye silah satabiliriz

İsveç Devlet Silah İhracat Kontrol Dairesi (ISP) Başkanı Karl Evertsson, Türkiye'ye silah satabileceklerini söyledi.

Kaydet
a- | +A

İsveç Devlet Silah İhracat Kontrol Dairesi (ISP), 15 Ekim 2019'da Türkiye'ye silah satışını yasakladı. Bu tarihten sonra 3 İsveç merkezli özel silah üreticisi şirketin, Türkiye'ye silah satma isteği kabul edilmedi. Bunun üzerinden üç sene geçti ve İsveç bir anda Türkiye'ye silah satmaya karar verdi. Bu gelişmenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO çıkışı sonrası yaşanması kafalarda soru işareti oluşturdu.

"TÜRKİYE'NİN BİZİM SİLAHLARIMIZA İHTİYACI YOK AMA..."

İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu konusunda Türkiye ile yürütülen müzakerelere ilişkin Expressen gazetesine açıklamada bulunan ISP Başkanı Karl Evertsson "Türkiye'nin şu an bizim silahlarımıza ihtiyacı yok. Bizden silah almıyorlar. Savunma komisyonundan gelen uygulamaları duruma göre değerlendiriyoruz. Türkiye'ye bugünkü şartlarda silah satabiliriz" dedi.

TANKSAVARLAR PKK'NIN ELİNE NASIL GEÇTİ?

Evertsson, İsveç yapımı tanksavar AT-4 silahlarının terör örgütü PKK'nın eline nasıl geçtiğine ilişkin soruya ise "Biz, bu silahları örgütlere ihraç etmiyoruz. Bu, söz konusu silahların ABD'nin lisansı altında da üretiliyor olması ve bunların üçüncü ülkelere gönderilmesine izin verilmemesi şartına dikkat etmemizden kaynaklanıyor olabilir" cevabını verdi.

BAKMADAN GEÇME
Biden
HABER

Biden'dan İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine destek: Putin tüm Avrupa'yı NATO'laştırdı

BAKMADAN GEÇME
Türkiye
HABER

Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'ya yeni mesaj: Terörle bağlantılarını kesmek zorundalar

BAKMADAN GEÇME
NATO
HABER

NATO'dan Türkiye'ye destek İsveç ve Finlandiya'ya uyarı: Taleplerine cevap vermezseniz üyelik zor

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.