İtalyan basınından çok konuşulacak iddia: Zelenskiy villasını Ruslara kiraladı

Düzenleyen:
İtalyan basınından çok konuşulacak iddia: Zelenskiy villasını Ruslara kiraladı

DÜNYA Haberleri

Rusya Ukrayna savaşı devam ederken Ukrayna lideri Zelenski hakkında çok konuşalacak iddia gündeme bomba gibi düştü. İtalya’da IL Tirreno gazetesi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in Toskana’daki villasını Rus bir çifte kiraladığını öne sürdü.

Rusya-Ukrayna savaşı 24 Şubat’tan beri devam ediyor. Zelenskiy’nin İtalya’nın Toskana bölgesinde bulunan villasının Ruslara kiraladığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Gazete, Ukrayna liderinin sahil kasabası Forte dei Marmi’de yer alan evini oyuncu olduğu dönemde 4 milyon euroya satın almıştı. Zelenskiy’nin evini ağustos ayında Londra’da yaşayan bir çifte bir aylık kalmak için kiraladığı ve bunun için 50 bin dolar ödediği belirtildi.

Corriere Della Serra’ya konuşan bir emlakçı ise, bu iddiaları reddetti ve kiracıların Rus olmadığını iddia etti. Özel hayatın gizliliği nedeniyle emlakçı daha fazla konuşmaktan çekindi. Bölgede bulunan bir görgü tanığına göre çiftin Rusça konuştuğunu söyledi. Gazetede yer alan bir başka iddia ise, kiracıların büyük ihtimalle Rusya kökenli olduğu, İngiltere’de yaşadıkları ve İngiliz vatandaşı olduklarını aktardı.

RUSLAR İÇİN YAPTIRIM İSTEMİŞTİ

Zelenskiy geçen ay yaptığı açıklamada, Rusların AB ülkelerine girişinin yasaklanması gerektiğini söyleyerek “Ruslar düşüncelerini değiştirene kadar bir süre kendi dünyalarında yaşamalı” demişti. Ukrayna lideri, martta yaptığı bir açıklamada da İtalya hükümetinin Ruslara ait tüm malvarlıklarına, evlere ve yatlara el koyması gerektiğini söylemişti



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...