Japonya ve ABD'den Tayvan Boğazı mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Japonya ve ABD'den Tayvan Boğazı mesajı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Japonya ve ABD Dışişleri bakanları, Çin'in nüfuzunu artırdığı Tayvan Boğazı'nda istikrarın gerekliliğine yönelik mutabakata vardı.

Japonya ve ABD Dışişleri bakanları, Çin'in nüfuzunu artırdığı Tayvan Boğazı'nda istikrarın gerekliliğine yönelik mutabakata vardı. Japonya Dışişleri Bakanı Kamikawa Yoko, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu marjında New York'ta ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü.

Kamikawa ve Blinken, Çin'in nüfuzunu artırdığı Tayvan Boğazı bölgesinde istikrarın gerekliliğine yönelik mutabakata vardı.

Blinken, iki ülke arasındaki dostluğun, şimdiye kadar olduğundan daha güçlü ve önemli olduğunu söyledi. Görüşmede, ABD-Japonya ittifakının önemini vurgulayan iki bakan, Kuzey Kore'nin füze tehditleri karşısında Japonya-ABD-Güney Kore üçlü ilişkilerinin de güçlendirilmesinde anlaştı.

Geçen hafta Başbakan Kişida Fumio kabinesinde yeni görevini üstlenen Kamikawa, ABD'li mevkidaşıyla ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirmiş oldu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...