Japonya'da insanlar gülümsemeyi yeniden öğrenmek için seferber oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Japonya'da insanlar gülümsemeyi yeniden öğrenmek için seferber oldu

DÜNYA Haberleri

Koronavirüsün yayılmasını önlemeye yardımcı olmak için maske takmaya yönelik resmi tavsiyenin kaldırılmasından bu yana, Japonya’da pek çok kişi yüzünü kapatmadan hayata uyum sağlamakta zorlandığını itiraf ederken, bazıları gülümsemeyi unuttuklarını itiraf etti. Nasıl gülünmesi gerektiğini unutan Japonlar için ilginç programlar düzenleniyor.

Japonya, 2020'de koronavirüs salgınının dünyayı vurmasından bu yana ilk kez Mart ayında maske takma zorunluluğunu hafifletti.

Hükümet, artık maske takmak isteyip istemeyeceklerine karar vermenin kişilere kalmış olduğunu söyledi.

Japonya, dünya çapında maske takma zorunluluğunu gevşeten son ülkelerden biri oldu.

JAPONLAR GÜLMEYİ UNUTTU

Salgın sonrası Japonya'da, birdenbire ortaya çıkan ve bildirildiğine göre ülke çapında ilgi toplayan "gülümseme uygulama seminerlerinin" kanıtladığı gibi, bazı insanlar gülümsemeyi unutmuş olabilir.

Maskelerin arkasında çok uzun zaman geçiren çok sayıda Japon'un yeni maskesiz çağda nasıl gülümseyeceğine dair atölyelere ve seminerlere katıldığı bildiriliyor.

Japan Times isimli gazetenin haberine göre, Tokyo'daki bir yaşlı bakım merkezi bu ayın başlarında yaşlıların yeniden gülümsemeyi öğrenmelerine yardımcı olmak için bir atölye çalışması düzenledi.

Bu tür seminerleri düzenleyen Kanagawa eyaletinin Zushi kentinde bulunan bir Japon şirketi olan "Egaoiku" tarafından düzenlenen seminere yaklaşık 30 kişi katıldı.

Japonya'da insanlar gülümsemeyi yeniden öğrenmek için seferber oldu

"GÜLÜMSEME EĞİTİMİNE" YOĞUN İLGİ

İngilizce'de "gülümseme eğitimi" anlamına gelen Egaoiku'nun maske zorunluluğu kaldırılmadan önce de bu seminerleri çevrimiçi olarak düzenlediği bildirildi.

Bu yılın Şubat ve Nisan ayları arasında katılımcı sayısının aynı döneme kıyasla "4.5 kat arttığı” ifade edildi.

Gülümseme pratiği seminerine katılan 79 yaşındaki Akiko Takizawa'nın "koronavirüs krizi sırasında insanları görme fırsatı bulamadım ve gülümsememi başkalarına gösteremedim" sözleri okuyuculara aktarıldı.

Kaynak: Japan Times

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...