Japonya’dan Türkiye’ye destek: Öz Savunma Kuvvetleri personeli ve uçağı gönderecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Japonya’dan Türkiye’ye destek: Öz Savunma Kuvvetleri personeli ve uçağı gönderecek

DÜNYA Haberleri

Türkiye de yaşanan ard arda deprem felaketinin ardından arama kurtarma çalışmalarına birçok ülke yardım ediyor. Japonya, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere yönelik yardımlarda görev alacak Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) personeli ve uçağını Türkiye'ye yollayacak.

Türkiye’nin deprem felaketinde can kaybı sayısı 20 bin 665’e yükseldi. Enkaz altındakileri kurtarmak için arama kurtarma çalışmaları devam ederken Türkiye tek yürek enkazlardan gelecek sevindirici haberleri bekliyor.

TIBBİ MALZEME NAKLEDİLECEK

SDF personelinin, 6 Şubat'taki depremler sonrası sahada faal kuruluşlarla koordinasyon sağlayacağı, uçağın ise bölgelere tıbbi malzeme nakledeceği bildirildi.

Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa da düzenlediği basın toplantısında, deprem bölgelerinde görev almak üzere Türkiye'ye sağlık ekibi göndermeye karar verildiğini duyurdu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...