Kabe, gül ve zemzem suyuyla yıkandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Mekke’de Hicri takvime göre her yıl düzenlenen Kabe’yi yıkama işlemi bugün gerçekleştirildi. Kabe gül ve zemzem suları ile yıkandıktan sonra, mis kokulu yağlarla temizlendi.

Mekke’de Hicri takvime göre her yeni yıl olduğu gibi bu yıl da Kabe'yi yıkama töreni düzenlendi.

Kabe, saf gül suyu ve ud yağı ile karıştırılmış zemzem suyu ile yıkandı.

Kabe, gül ve zemzem suyuyla yıkandı

Mekke Vali Yardımcısı Prens Badr bin Sultan, Suudi Arabistan Kralı Selman adına Kutsal Türbeler yetkilisi Kral Salman bin Abdulaziz Al Saud katılırken, İki Kutsal Cami Başkanlığı Başkanı Şeyh Abdulrahman Al Sudais, kraliyet, hükümet yetkilileri ve vatandaşlar da yıkama işlemlerinde yerini aldı.

Kabe, gül ve zemzem suyuyla yıkandı

Yıkama işlemi kapsamında Kabe'nin içi ve dışı yıkandıktan sonra güzel kokuların yayılması için ud ve gül yağı kullanıldı.

Kabe, gül ve zemzem suyuyla yıkandı

Haremeyn İşleri Genel Başkanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Hazreti Muhammed'in hicretin 8. yılında Mekke'nin fethinde Kabe'yi yıkadığını, bu geleneğin o günden bu yana devam ettirildiğini belirtti.

Her yıl Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının 15. gününde Kabe'de yıkama işlemleri gerçekleştiriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...