Kanada’da orman yangınları nedeniyle 1 çocuk hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kanada’da  orman yangınları nedeniyle 1 çocuk hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

Kanada’nın British Columbia eyaletindeki orman yangınları etkisini sürdürürken yangın sonrası duman nedeniyle astım hastası 9 yaşındaki erkek çocuk kriz geçirerek hayatını kaybetti.

Kanada'daki orman yangınları bu kez can aldı. Eyaletin 100 Mile House bölgesinde yaşayan Carter Vigh isimli çocuğun annesi Amber Vigh, CBC’ye yaptığı açıklamada, astım hastası oğlunun geçen hafta orman yangını dumanı nedeniyle ciddi bir krize girdiğini ve hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Amber Vigh, oğlu Carter'ın dün hastanede öldüğünü açıkladı.

'YÜREK BURKAN KAYIP'

Eyalet geneli için kamu güvenliği bülteni yayımlandı. Astım hastası çocuğun ölümü üzerine, British Columbia Adli Tıp Kurumu, eyalet geneli için kamu güvenliği bülteni yayımladı. Orman yangını dumanının riskleri konusunda uyarıda bulunulan bültende 9 yaşındaki çocuğun ölümü "yürek burkan bir kayıp" olarak nitelendirildi.

YETKİLİLERDEN VATANDAŞLARA UYARI

Bültende, eyalette 360'tan fazla orman yangınının devam ettiğine ve dumanların hava kalitesini düşürdüğüne dikkat çekildi. Hükümet ve sağlık yetkilileri, kirli havanın insanları hasta edebileceğini, hastaların durumlarını daha da kötüleştirebileceğini veya ölümleri hızlandırabileceğini belirterek, halkı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...