Karabağ'da işgal altındaki topraklar bir bir kurtarılıyor! Ağdere'de Azerbaycan bayrakları dalgalanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da Ermeni işgali altındaki toprakları birer birer özgürleştiriyor. Son olarak Ağdere şehrinde Azerbaycan bayrağının dalgalanmaya başladığı bildirildi.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki terörle mücadele operasyonu sonrasında işgal altındaki yerleşim birimleri yeniden Bakü kontrolüne geçiyor. Azerbaycan ordusu, son olarak Ağdere şehrinini merkezine bayrak dikti.

Sosyal medyada, bir grup Azerbaycan askerinin 1993 yılında Ermeniler tarafından işgal edilen Karabağ'daki Ağdere şehrinin merkezindeki idari binaya Azerbaycan bayrağı diktiğine yönelik görüntüler paylaşıldı.

Görüntülerde, askerlerin sözde Ermeni rejiminin simgesini idari binadan indirdiği ve Azerbaycan bayrağını astığı görülüyor. Azerbaycan askerleri daha sonra hep birlikte "Karabağ Azerbaycan'dır" şeklinde slogan atıyor.

Karabağ'da işgal altındaki topraklar bir bir kurtarılıyor! Ağdere'de Azerbaycan bayrakları dalgalanıyor

ANTİTERÖR OPERASYONU

Azerbaycan ordusu, 19 Eylül'de Karabağ'da anayasal düzeni tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatmıştı. Karabağ'daki yasa dışı Ermeni silahlı güçler 24 saat süren operasyon sonrasında silah bırakmıştı, iki taraf arasında diyalog süreci başlamıştı.

Azerbaycan temsilcileri ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasındaki ilk görüşme 21 Eylül'de Yevlah kentinde yapılmış, ikinci toplantı ise dün Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde gerçekleştirilmişti.

Karabağ'daki Ermenistan yanlısı sözde hükümetin danışmanlarından David Babayan, Karabağ'daki 120 bin kişinin Ermenistan'a göç edeceğini açıklamıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...