Karabağ'da sabır tükendi, operasyon başladı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Karabağ'da sabır tükendi, operasyon başladı

Dünya Haberleri  / HABER MERKEZİ

Uluslararası anlaşma ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen Ermeni tarafının Laçın ve Hocavend’de yaptığı son taşkınlık ve 7 şehit, bardağı taşıran son damla oldu.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Karabağ’da artan tahrikler Azerbaycan ordusunu harekete geçirdi. Uluslararası anlaşma ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen Ermeni tarafının Laçın ve Hocavend’de yaptığı son taşkınlık ve 7 şehit, bardağı taşıran son damla oldu. Sabah saatlerinde başlayan anti terör operasyonu ile başta muhabere, lojistik, İHA-SiHA üsleri, füze rampaları ve topçu bataryaları olmak üzere 80’den fazla Ermeni çete noktası vuruldu. Hâlen işgal altında tutulan Hankendi, Ağdere, Hocavend aksında kara harekâtı için 30 binden fazla asker hazır bekletiliyor.

BÜTÜN AYRINTILAR DÜŞÜNÜLDÜ

Cephe hattında konuştuğumuz Azerbaycanlı yetkililer “Mayın tuzaklı saldırıya 7 şehidin verilmesi sonrası Başkomutan İlham Aliyev operasyon emri verdi. Zaten tüm hazırlıkları tamamlanan terörü süpürme harekâtı Ermeni çetelere ait daha öncesinde tespit edilen kara-hava muharebe araçlarının imhası ile başladı. Ardından füze rampaları, topçu bataryaları, lojistik merkezler, İHA-SİHA üsleri öncelikli hedef olarak vuruldu. Bu arada en küçük köyden şehirlere kadar tüm o bölgede yaşayan vatandaşlarımızı çetelere ait noktalardan uzak durmaları konusunda ve hiçbir biçimde bu teröristlere destek vermemeleri konusunda uyardık. SMS mesajları, radyo ve TV’ler, havadan broşürler atarak Azerbaycan bölgesi ya da Ermenistan yönüne nereye gitmek isterlerse sivil koridorun açık olduğunu bildirdik. Onlara gıda ve su başta olmak üzere her türden yardımın Azerbaycan tarafından yapılacağını açık ve net olarak belirttik. Operasyonun tek amacının çetelerden bölgeyi arındırmak olduğunu anlattık. Tek bir sivilin dahi burnunun kanamasını istemiyoruz. Bu yönde tüm tedbirler de alındı” şeklinde bilgi verdi.

BİNLERCE ÇETE MENSUBU VAR

Azerbaycan Milletvekili Dr. Aziz Alekberli “Ermeniler diplomatik, hukuki tüm yolları tıkadı. Yıllardır kendi topraklarımızda binlerce çete mensubunun tacizlerine maruz kalıyoruz. Bizi askerî seçeneğe zorladılar ve bir kez daha hak ettikleri dersi alacaklar” diye konuştu. Bunun bir anti terör operasyonu olduğunu belirten Dr. Alekberli “Ermeniler farklı ülke ve merkezlerin kışkırtması ile işgal topraklarından çıkmamaya çalıştı. Ancak hiçbir devlet bu kadar kışkırtma ve tehdide tepkisiz kalamaz. Bu toprakları katliam eşliğinde işgal ettiler. Şimdi de bu vahşetten meşruiyet üretmeye çalışıyorlar. Sınırda denemedik taciz ve provokasyon bırakmadılar. Üstelik Moskova’da çıkma sözü vermiş olmalarına rağmen 3 yıldır oyalanıyoruz. Artık düğmeye basıldı. Bu yoldan dönüş olmayacak ve Karabağ’ın her bir noktasında Azerbaycan bayrağı dalgalanacak” diye konuştu.

KARA OPERASYONU SİNYALİ

Azerbaycan, Karabağ’daki tüm silahlı güçlerin teslim olmaması halinde geniş çaplı bir kara operasyonu başlatacağını duyurdu. 
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Stratejik Araştırmalar Enstitüsü görevlisi Araz Gurbanov operasyona ilişkin çok farklı boyuta dikkat çekti. Ermeni kanadı ve destekçilerinin ilk dakikalardan itibaren verdiği mesajlara vurgu yapan Gurbanov “Bu operasyonu her yolu deneyerek sabote edecekler. Kendi okullarını, kiliselerini, pazar yerlerini, market ve hastaneleri dahi bombalayıp ‘Türkler yaptı’ diye yaygara koparacaklar. Bunun tüm hazırlıkları yapıldı” uyarısında bulundu. Gurbanov, askeri operasyonun devam eden sızma, mayın ekme, taciz atışı ve füze, top saldırıları ile birlikte Ermeni sivillerin can güvenliği sağlamak ve orada yaşayan sivil Ermenileri de bu çetelerden kurtarmak olduğunu özellikle belirtti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda20 Eylül 2023 07:43

rusyada israil de amerikada onları yanlız bıraktı ,ermenistanın önünde olan tek şey yok olmak

Sonraki Haber Yükleniyor...