Karabağ’da sözde Ermeni yönetimin eski bakanı yakalandı: Karanlık geçmişi göze çarpıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Karabağ’da sözde Ermeni yönetimin eski bakanı yakalandı: Karanlık geçmişi göze çarpıyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki sözde Ermeni yönetimin eski bakanlarından Ruben Vardanyan gözaltına alındı. Ayrılıkçıların finansörü olarak bilinen Vardanyan karanlık geçmişiyle göze çarpıyor.

Kardeş ülke Azerbaycan, aylar önce işgal altından kurtardığı Karabağ’daki yasa dışı Ermeni silahlı güçlerinin kökünü kazımak için anti terör operasyonu başlattı. Azerbaycan askeri unsurları 23 saatin sonunda hedeflerine ulaşarak operasyonu sona erdirdi.

Bakü yönetimi terörden temizlediği bölgede hayatı normalleştirmek adına alt-üst yapı çalışmaları ve sivil Ermeni halka yardımlarını sürdürürken bir yandan da sözde Ermeni yönetimin kalıntılarını temizliyor.  

RUBEN VARDANYAN YAKALANDI

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sözde Ermeni yönetiminin eski 'devlet bakanlarından' Ruben Vardanyan gözaltına alındı.

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetleri'nden yapılan açıklamada, Vardanyan'ın Azerbaycan'dan Ermenistan'a geçmek isterken sınır muhafızları tarafından gözaltına alındığı duyuruldu.

Açıklamada, Vardanyan'ın Bakü'ye getirilerek ilgili devlet kurumuna teslim edildiği kaydedildi.

KARANLIK GEÇMİŞİ GÖZE ÇARPIYOR

Rusya'da yaşayan ve Rus vatandaşı olan Ruben Vardanyan, Eylül 2022'de Rus vatandaşlığından çıkma başvurusunda bulunarak Karabağ'a gelmiş ve sözde Ermeni yönetiminde "devlet bakanı" olarak görev almıştı. Rusya tarafından vatandaşlıktan çıkarılan Vardanyan, bir süre sonra Karabağ'daki sözde yönetim tarafından görevden alınmıştı.

Kara para aklama, yasa dışı silah ve uyuşturucu ticareti gibi suç geçmişine sahip olduğu bilinen Vardanyan, sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından Azerbaycan aleyhine kışkırtıcı açıklamalarda bulunuyordu.

Karabağ’da sözde Ermeni yönetimin eski bakanı yakalandı: Karanlık geçmişi göze çarpıyor

KARABAĞ ZAFERİ SONRASI ERMENİSTAN'IN PROVOKASYONLARI

44 günlük 2. Karabağ Savaşı sonrası, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sözde rejimin attığı adımlar tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. Sözde rejim son günlerde kontrolündeki topraklarda Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak, kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetleri, sabotaj girişimleri gibi bir dizi provokasyonlarda bulunmuştu.

Ermeni silahlı gruplar, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmaya, arazilere mayın döşemeye devam etmişti.

Karabağ’da sözde Ermeni yönetimin eski bakanı yakalandı: Karanlık geçmişi göze çarpıyor

ANTİTERÖR OPERASYONU

Ermenistan'ın bu hukuk bilmez hareketlerine Azerbaycan'ın cevabı gecikmedi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, antiterör operasyonunda siviller ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığı, yalnızca meşru askeri hedeflerin yok edildiği bildirilmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...