Dağlık Karabağ'da terör saldırısı! Ermenilerin döşediği mayın patladı: 2 asker şehit oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dağlık Karabağ'da terör saldırısı! Ermenilerin döşediği mayın patladı: 2 asker şehit oldu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde Ermeni ayrılıkçıların yerleştirdiği mayının patlaması sonucu 2 Azerbaycan askeri şehit oldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 1 askerin de yaralandığı bildirildi .

Azerbaycan, Dağlık Karabağ bölgesinde düzenlediği terörle mücadele operasyonunun başarılı bir şekilde sonuçlandığı duyurdu. Ermeni ayrılıkçıların silah bıraktıklarını açıklamasıyla barış görüşmelerinin başladığı belirtilirken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama gerilimi yükselmesine neden oldu.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, Dağlık Karabağ’daki yasa dışı Ermeni güçlerin döşediği mayının infilak etmesi sonucunda iki askerin şehit olduğunu bildirdi. Bir askerin de yaralandığı saldırının dün 17.35 sıralarında Azerbaycan ordusuna ait kamyonun geçişi sırasında meydana geldiği bildirildi.

ALBAY ŞEHİT OLDU İDDİASI

Bakanlık açıklamasında, Azerbaycan mevzileri arasındaki ikmal yoluna Ermeni güçlerce terör amaçlı yerleştirilen anti tank mayınının infilak etmesi sonucu araçta bulunan askerlerden Ekrem Şadmanov ve Tural Seyidov'un şehit olduğu, Elvin Aliyev'in yaralandığı belirtildi.

Yaralı askerin hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi. Sosyal medyada Şadmanov'un Azerbaycan ordusunda kurmay albay olarak görev aldığına ilişkin paylaşımlar yapıldı.

Dağlık Karabağ'da terör saldırısı! Ermenilerin döşediği mayın patladı: 2 asker şehit oldu

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan'dan 24 saat süren terörle mücadele operasyonu da Ermeni ayrılıkçıların mayın saldırısı sonrasında başlamıştı. Azerbaycan Karayolları Devlet Dairesi, Ahmedbeyli-Füzuli-Şuşa karayolunda çalışma yürüten karayolları devlet dairesine ait bir aracın geçişi sırasında tanksavar mayının infilak etmesi sonucu 2 kurum çalışanının hayatını kaybettiğini duyurmuştu..

Olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayının patlaması sonucu da 4 polis hayatını kaybetmişti. Söz konusu terör saldırısı sonrasında Azerbaycan, Dağlık Karabağ’da “antiterör” operasyonu başlattığını ilan etmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni güçlerinin mevzilerini personel, zırhlı araçlar, topçu teçhizatları ve diğer araçlarla güçlendirdiklerinin, birimlerini yüksek düzeyde savaşa hazır hale getirdiklerinin, takviye birimler oluşturduklarının, Azerbaycan ordusuna karşı istihbarat faaliyetlerini genişlettiklerinin, mayınlardan temizlenen arazilere yeniden mayın döşenmesi gibi eylemlerde bulunduklarının tespit edildiği aktarıldı.

Azerbaycan, operasyonun başladığı 24 saat içinde Karabağ'da zaferini ilan ederken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Operasyonlar sonucunda, düşmanın silah ve teçhizatının bir kısmı yok edildi” ifadelerini kullanarak, “10 Kasım 2020’de imzalanan ortak bildiriye aykırı olarak Ermenistan 3 yıl boyunca askeri güçlerini Karabağ’dan çekmedi. Ne yazık ki, operasyonlarda şehitlerimiz oldu. Ordumuzun başarılı operasyonu neticesinde gerekli mesajlar verildi.” dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...