Azerbaycan zaferi Ermenistan'da dengeleri değiştirdi: Paşinyan'a darbe ve suikast girişimi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Azerbaycan zaferi Ermenistan'da dengeleri değiştirdi: Paşinyan'a darbe ve suikast girişimi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Azzerbaycan ordusunun 24 saatte Dağlık Karabağ'da zafer ilan etmesi Ermenistan'da dengeleri değiştirdi. Erivan'da Başbakan Nikol Paşinyan'a suikast ve darbe girişiminde bulunacağı iddia edilen 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki Ermeni ayrılıkçıların işgalini sonlandıran terörle mücadele operasyonu sonrasında Erivan’da sular durulmuyor. Ermenistan Devlet Başkanı Nikol Paşinyan’a yönelik suikast ve darbe iddiaları nedeniyle 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ermenistan'ın resmi haber ajansı Armenpress'in haberine göre, Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi ve Soruşturma Bürosu çalışanlarının operasyonları sonucunda isimleri açıklanmayan 7'si "'Haçlılar' Askeri-Yurtsever Toplum Kuruluşu" üyesi 8 kişinin, Ermenistan Hükümeti üyeleri ve Başbakan Nikol Paşinyan'a yönelik ellerinde bulundurdukları silah ve mühimmatı suç aracı olarak kullanarak iktidarı ele geçirmek için anlaşmaya vardıkları tespit edildi.

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Gözaltına alınan söz konusu kişilerin hükümetin yetkilerini Anayasa'da öngörülmeyen bir şekilde devralarak iktidarı zorla ele geçirme hazırlığı yaptıkları belirlendi. Bu kişilerin evlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda haberleşme cihazları, haberleşmeleri engelleyici cihazlar, silahlar ve mühimmat bulunduğu duyuruldu.

Ulusal Güvenlik Servisi ve Soruşturma Bürosu çalışanlarının, Paşinyan’a darbe girişimi iddiasıyla 8 kişiyi gözaltına aldığı aktarıldı.

Azerbaycan zaferi Ermenistan'da dengeleri değiştirdi: Paşinyan'a darbe ve suikast girişimi

PAŞİNYAN’A SUİKAST PLANI

Ermenistan basınında yer alan haberlere göre, bu kişilerden birinin Erivan eski belediye başkanı ve "Gönüllü Muhafızlar Birliği" toplum kuruluşunun eski başkan yardımcısı Albert Bazeyan olduğu, kendisine Başbakan Nikol Paşinyan'a suikast planlama suçlaması yöneltildiği belirtildi.

Gözaltına alınan kişiler hakkında yapılan soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

İSTİFA ÇAĞRISI

Öte yandan Ermenistan’da halkı, Azerbaycan’ın 24 saat içerisinde kazandığı zafer sonrasında Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifası için sokaklara dökülmüştü. Polisle çatışan göstericiler, “Paşinyan istifa” ve “Hain Paşinyan” sloganları atmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...