Rus Barış Gücü'nden Karabağ iddialarına yalanlama: Ermeni sivillere herhangi bir baskı yok

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi - AA
- Güncelleme:
Rus Barış Gücü'nden Karabağ iddialarına yalanlama: Ermeni sivillere herhangi bir baskı yok

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi - AA

Azerbaycan'ın başarılı terörle mücadele operasyonu sonrasında silah bırakan ayrılıkçı Ermeniler, provokatif bilgiler paylaşarak Dağlık Karabağ'daki Ermenilere baskı yapıldığını iddia ediyor. Rus Barış Gücü ise bu iddiaları yalanlayarak, "Azerbaycanlıların sivil halka yönelik herhangi bir baskısı yok." açıklamasında bulundu.

Azerbaycan, Dağlık Karabağ’da Ermeni ayrılıkçıların düzenlediği saldırılar sonrasında çok sayıda vatandaşının hayatını kaybetmesinden sonra terörle mücadele operasyonu gerçekleştirdi. 24 saat süren operasyonun başarıyla tamamlandığını duyuran Bakü, ayrılıkçıların silahlarını bırakmayı kabul ettiğini duyurdu.

Sovyetler Birliği’nin zayıflamaya başladığı 1988 yılında Dağlık Karabağ’da Azerbaycan Türklerinin yaşadığı bölgeleri silah zoruyla işgal etmeye başlayan Ermeniler, çok sayıda katliam gerçekleştirdi. 1994 yılında sonuçlanan işgal süreci neticesinden 200 binden fazla Karabağlı Türk evlerini terk etmek zorunda kaldı.  Ermenistan’ın dünya kamuoyu tarafından da “işgal” olarak tanımlanan hukuksuz adımı sonrasında 30 yıl boyunca yurtlarından ayrı kalan Türkler, geri dönüş için hazırlıklar yapmaya başladı.

Azerbaycan ordusunun başarılı operasyonu ile Ermeni işgali sonlanınca, Dağlık Karabağ’a sonradan yerleşen bir kısım Ermeni de bölgeyi terk etmeye başladı. Ermenistan kaynaklı bazı sosyal medya hesaplarından operasyon sonrasında sivil nüfusa baskı yapıldığı iddia edilmesine Karabağ’daki Rus Barış Gücünden yapılan yalanlama geldi.

Rus Barış Gücü’nün açıklamasında Hankendi şehrinde yaşamın huzur içinde sürdüğü bildirilirken, "Azerbaycanlıların sivil halka yönelik herhangi bir baskısı yok. Rus Barış Gücü şehirde devriye geziyor." bilgisi paylaşıldı.

Rus Barış Gücü'nden Karabağ iddialarına yalanlama: Ermeni sivillere herhangi bir baskı yok

BBC’NİN HABERİ TEPKİ ÇEKTİ

Rus Barış Gücü’nün açıklamasına rağmen bazı uluslararası medya kuruluşları bölgede Ermenilere baskı yapıldığını iddia eden haberler yapıyor. İngiliz BBC, Dağlık Karabağ’da Ermenilerin gelecekleriyle ilgili endişelerinin olduğunu aktardığı bir habere imza attı.

Haberde, “Azerbaycan ordusunun 120 bin Ermeni'ye ev sahipliği yapan yerleşim bölgesini teslim olmaya zorlaması yalnızca 24 saat sürdü. Güney Kafkasya'nın bu köşesinde erkeklerin, kadınların ve çocukların başına gelenler giderek artan bir kaygı kaynağı. Azerbaycan'ın tüm vaatlerine rağmen, oradaki Ermeniler gelecekleri ve ülkeyi terk etmeye zorlanıp zorlanmayacakları ya da daha kötüsü konusunda endişe duyuyor.” İfadeleri kullanıldı.

PAŞİNYAN YALANLAMIŞTI

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ordusunun operasyonu sonrasında Dağlık Karabağ’daki Ermeni yetkililerin “etnik temizliğine maruz kalabiliriz” açıklamalarına tepki göstererek, Karabağ'daki Ermenilere yönelik "doğrudan bir tehdit" görmediğini de söylemişti. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi - AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...