Azerbaycan'ın insani yardımları Ermeni halka ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Azerbaycan'ın insani yardımları Ermeni halka ulaştı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Azerbaycan'ın bir günde kazandığı zaferin ardından Karabağ'daki Ermeni halka insani yardımlar ulaştı. Azerbaycan, ihtiyacı olan insanlara gerekli yardımların devam edeceğini duyurdu.

Azeybaycan’ın 19 Eylül’de Ermeni ayrılıkçılara karşı başlattığı ‘Antiterör’ operasyonu zaferle sonuçlandı.

İşgalçi Ermeni ayrılıkçılar operasyonun 5.saatinde ateşkes talebini iletti. Bir gün süren operasyonun ardından bölgeyi işgalcilerden arındıran Azerbaycan Karabağ’da yaşayan Ermeni vatandaşları unutmadı

Azerbaycan'ın Karabağ'daki Ermenilere gönderdiği çeşitli gıda ürünleri ve hijyen malzemelerinin bulunduğu 2 tır ve ekmek taşıyan 2 kamyon Ağdam'dan Hankendi'ye yola çıktı.

Yardım konvoyu, Karabağ'da yaşayan Ermeni nüfusa insani konularda destek sağlamak amacıyla gönderildi.

ERMENİ HALK İÇİN BİN KİŞİLİK ÇADIR KENT 

Ayrıca Azerbaycan Acil Durumlar Bakanlığı, Karabağ'daki yardıma muhtaç Ermeniler için Kelbecer, Fuzuli ve Ağdam bölgelerine 1.000 kişilik çadırkentler kurdu.

AZERBAYCAN YARDIMA DEVAM EDECEĞİNİ DUYURDU

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı Karabağ Bölge Merkezi Başkanı Mirali Feyziyev, "Konvoy şu anda açık olan Ağdam-Hankendi yolunu kullanarak Hankendi'ye ulaşacak. İnsani yardım, konvoy varış noktasına ulaştıktan sonra halka dağıtılacak" ifadelerini kullandı.

Feyziyev, "Bundan sonra da bu tür insani yardım ürünleri gönderilmeye devam edecek" sözleriyle bir kez daha ülkenin barışçı politikasını yansıttı. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...