Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Karadağ AB üyesi mi oluyor? Komisyon üyesinden "Altın şans" sözleri

Karadağ AB üyesi mi oluyor? Komisyon üyesinden

Avrupa Birliği Komisyonunun Genişleme Üyesi Marta Kos, Karadağ'ın AB'nin bir sonraki üyesi olabileceği hakkında açıklamalarda bulundu. Kos, coğrafi olarak Güneydoğu Avrupa bulunan ülke için bu konu kapsamında "Altın bir şans" olduğunu ifade etti.

Kaydet
a- | +A

Avrupa Birliği Komisyonunun Genişleme Üyesi Marta Kos, Karadağ'ın

başkenti Podgoritsa'ya yaptığı resmi ziyaret kapsamında Başbakan Milojko Spajic ile basın toplantısı düzenledi.

BAKMADAN GEÇME
Dışişleri
HABER

Dışişleri'nden ABD'nin GKRY kararına tepki: Bu hatalı adımdan geri dönülmesini bekliyoruz

"KARADAĞ İÇİN PENCERE AÇIK"

Bölgedeki ilk ziyaretini Karadağ'a yaptığını dile getiren Kos, "Sizleri cesaretlendirmek için buradayım. Daha çok çalışacağız. Karadağ'ın görev süremde AB ile müzakereleri tamamlayacağına inanıyorum. Karadağ'ın AB genişlemesinde penceresi açık" dedi.

Karadağ'ın AB üyelik sürecini ulusal politika önceliği olarak değerlendirmesini isteyen Kos, "Karadağ'ın AB'nin bir sonraki üyesi olabilmek için tarihi bir şansı var ve bunu değerlendireceğine eminim" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME
Standart altının kilogram fiyatı arttı! Dün en düşük fiyat 3 milyon 76 bin liraydı, bugün ise...
HABER

Standart altının kilogram fiyatı arttı! Dün en düşük fiyat 3 milyon 76 bin liraydı, bugün ise...

Karadağ AB üyesi mi oluyor? Komisyon üyesinden
Başlık ResmiKaradağ AB üyesi mi oluyor? Komisyon üyesinden "Altın şans" sözleri - 1. Resim

"2026'DA TAMEMEN HAZIR..."

Spajic de ilk ziyaretini Karadağ'a yapan Kos'a teşekkür ederek, "Planımız 2026'ya kadar tüm AB fasıllarını kapatmak. Bu da büyük bir odak gerektiriyor. Karadağ'ın, 2026 sonuna kadar AB için tamamen hazır olacağını düşünüyorum." dedi.

Kos, resmi ziyareti kapsamında Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic ile bir araya geldi. Kos'un Karadağ Meclisinde bir konuşma yapması da bekleniyor.

Temaslarına yarın da devam edecek olan Kos, Karadağ'ın Bar kentini ziyaret edecek.

Karadağ AB üyesi mi oluyor? Komisyon üyesinden
Başlık ResmiKaradağ AB üyesi mi oluyor? Komisyon üyesinden "Altın şans" sözleri - 2. Resim

KARADAĞ NEREDE?

Karadağ Balkan ülkeleri arasında yer alıyor. Karadağ’ın doğusunda Arnavutluk ve Kosova, batısında Hırvatistan ve Bosna-Hersek, güneyinde Adriyatik Denizi, kuzeyinde ise Sırbistan var. Arnavutluk sınırındaki Prokletije Dağlarından olan Zla Kolata ülkenin en yüksek noktası. Hemen karşısında ise İtalya‘nın doğu kıyıları yer alıyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.