Katar'da İsrail'e casusluk davası! 8 Hintli idama mahkum edildi

Düzenleyen: / Kaynak: ANI
- Güncelleme:
Katar'da İsrail'e casusluk davası! 8 Hintli idama mahkum edildi

DÜNYA Haberleri  / ANI

Körfez ülkesi Katar'da İsrail adına casusluk yaptıkları gerekçesiyle 8 Hintli idama mahkum edildi. Hindistan yönetimi, mahkumların serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Katar, İsrail adına casusluk yaptığı suçlamasıyla 8 Hindistan vatandaşını idam cezasına mahkûm etti. Yerel basına yansıyan haberlere göre Ekim 2022’den beri gözaltında tutulan Hintlilerin eski donanma personeli olduğu belirtiliyor. Katar’da adı açıklanmayan bir firmada çalıştıkları ifade edilen şüphelilerin, Katar Donanması’na da eğitim verdikleri kaydediliyor.

Şahısların, Katar’ın “gizli denizaltı projesi” hakkında bilgi toplamaya çalışırken yakalandıkları belirtilirken Katarlı yetkililerinin elinde İsrail’e casusluk iddiasını kanıtlayan delillerin olduğu bildirildi.

HİNDİSTAN’DAN SERBEST BIRAKAN ÇAĞRISI

Hindistan yönetimi, Katar mahkemesinin vermiş olduğu idam kararı karşısında şaşkınlık yaşadıklarını ifade ederken, temyiz sürecinin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Hindistan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, şahısların aileleri ve savunma ekipleriyle irtibat halinde oldukları belirtildi. Ayrıca, yasal bütün yolların araştırıldığı ifade edildi.

İdam cezasını çarptırılan isimlerden birisinin kardeşi olan Meetu Bhargava, 8 Temmuz’da X üzerinde yaptığı paylaşımda Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin süreci müdahil olması için çağrıda bulunmuştu. Bhargava, “Bu eski denizcileri, ulusun gururudur. Başbakan Modi’den onların herhangi bir gecikme yaşanmadan Hindistan’a getirilmelerini istiyoruz” demişti.

Katar'da İsrail'e casusluk davası! 8 Hintli idama mahkum edildi

KATAR’DAKİ HİNTLİ NÜFUSU

Körfez’in en küçük ülkesi Katar, 2 milyon 700 bin nüfusa sahip. Nüfusunun yüzde 88’i yabancı işçilerden oluşan Katar’da, Hintli işçiler 691 binlik varlıklarıyla en kalabalık grup olarak ön plana çıkıyor.    

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: ANI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...