Polonya'da iki Rus vatandaşı ''casusluk'' suçlamasıyla gözaltına alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Polonya'da iki Rus vatandaşı ''casusluk'' suçlamasıyla gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski, Polonya İç Güvenlik Teşkilatının (ABW) ile polisin ortak çalışmaları sonucunda Rus paralı asker grubu Wagner propagandası yapan iki Rus vatandaşının casusluk suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu.

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski, Polonya şehirlerinde Wagner grubunun propaganda materyallerini dağıtan iki Rus’un gözaltına alındığını duyurdu.

X platformu üzerinde yaptığı paylaşımda Kaminski, ülkedeki iç güvenliğin önemine dikkat çekti. Kaminski, "Polisle birlikte çalışan ABW, Krakow ve Varşova'da Rusya bağlantılı Wagner paralı askerlerinin propaganda materyallerini dağıtan iki Rus vatandaşını tespit etti ve gözaltına aldı” dedi.

Paylaşımlarına devam eden Kaminski, iki şahsın diğer eylemlerinin yanı sıra casuslukla da suçlandıklarını ve bu çerçevede gözaltına alındıklarını ifade etti.

İçişleri Bakanı, söz konusu şahısların kimliklerini paylaşmadı.

POLONYA İLE BELARUS ARASINDA WAGNER GERİLİMİ

Wagner grubu, başarısız darbe girişimleri sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeler gerçekleştirmişti. Wagner lideri Yevgeni Prigojin ve Putin arasındaki görüşmede, Wagner'in Belarus'a çekilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Belarus'a geçen Wagner güçlerinin, Belarus ordusunun eğitimini üstleneceği açıklanmıştı. Grubun daha sonra Polonya sınırına sevk edildiğini belirtilmişti. 

Wagner'in Polonya sınırındaki varlığı, Varşova yönetiminde tepkiye neden olmuş ve sınıra 10 binden fazla askerin sevk edilmesine karar verilmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Türkiye Gazetesi

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...