Kaybolan denizaltıyı yapmak için 'bazı kurallar çiğnendi'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kaybolan denizaltıyı yapmak için 'bazı kurallar çiğnendi'

DÜNYA Haberleri

Dünya günlerdir beş kişiye mezar olan denizaltıyı konuşuyor. Titanik'in enkazını görmeye giden beş kişinin içinde bulunduğu Titan'la iletişim kesilmiş, dün akşam saatlerinde denizaltıya ulaşılmıştı. Öte yandan, denizaltıda hayatını kaybedenlerden OceanGate CEO'su Rush'ın denizaltıyı yapmak için bazı kuralları çiğnediğini söylediği bir video sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Kaybolan denizaltı 'Titan' bulunduktan sonra, denizaltının içinde hayatını kaybeden beş kişiden biri olan OceanGate CEO'su Stockton Rush'ın daha önceden yaptığı açıklamaları sosyal medyada gündem oldu. Titanik'e yapılan dalgıç turundan önce Rush'ın denizaltıyı yapmak için bazı kuralları çiğnediğini söylediği bir video yayınlandı. 

Trajediden sonra sosyal medyada ortaya çıkan videoda Rush'ın "Bunu (Titan) yapmak için bazı kuralları çiğnedim. Mantık ve iyi mühendislikle onları alt ettiğimi düşünüyorum." demesi dikkat çekti. 

Fox Business'ın haberine göre Rush, derin deniz denizaltılarının "kural olarak" karbon fiber ve titanyumdan yapılmaması gerektiğini söylüyordu ancak yine de yaptı. Rush yayınlanan bir videoda, "Başkalarına değer katacak ve topluma değer katacak olan, çiğnediğiniz kuralları seçmektir" dedi.

'DENİZALTIYI HERKES KULLANABİLİR'

Rush, deneyimden 'ilham alan' kaptanlara değer verdi ve 30 dolarlık bir video oyun denetleyicisi ile kontrol edilen "denizaltını herkesin kullanabileceğine" dikkat çekti.

AİLELER DAVA AÇABİLİR

Titan keşfinde kaybolanların aileleri, sorumluluklarını yerine getirmediği sebebiyle şirkete dava açabilir.

Beş yolcu arasında bir milyarder ve kaşif olan Hamish Harding; Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet; Pakistan'ın önde gelen bir ailesinin üyeleri olan Shahzada Davud ve oğlu Suleman Davud; ve OceanGate CEO'su Rush bulunuyordu.

(Kaynak: Indo-Asian News Service)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...