Kayıp 5 kayakçının cesedi İsviçre Alpleri'nde bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: BBC
- Güncelleme:
Kayıp 5 kayakçının cesedi İsviçre Alpleri'nde bulundu

Dünya Haberleri  / BBC

İsviçre-İtalya sınırındaki Arolla'ya doğru kayak turu için yola çıkan 6 kişilik gruptan 5 kişinin cesedi İsviçre Alpleri'nde bulundu. Yetkililer hala kayıp altıncı kişiyi arıyor. 

İsviçre-İtalya sınırındaki Arolla'ya doğru kayak turu için yola çıkan grubun 3 bin 706 metre yüksekliğindeki Tete Blanche dağı yakınlarında kaybolmasının ardından cumartesi günü büyük bir arama kurtarma operasyonu başlatıldı.

İsviçre Valais kanton polisinden yapılan açıklamada, altı kayakçıdan beşinin yerel saatle 21.20'de "herhangi bir yaşam belirtisi olmadan" bulunduğu belirtildi.

BBC'nin haberine göre, yetkililer daha önce kayakçıların tamamının İsviçre vatandaşı olduğunu ve yaşlarının 21 ile 58 arasında değiştiğini söylemişti.

ŞİDDETLİ HAVA KOŞULLARI OPERASYONU ENGELLEDİ

Yerel polis, güzergahın her iki tarafındaki ekiplerin alarma geçirildiğini ancak şiddetli hava koşullarının operasyonu engellediğini söyledi.

Alplerde birkaç gündür şiddetli rüzgarlar var ve son 24 saatte yoğun kar yağışı yaşanıyor. Zermatt'a komşu bir kış tatil beldesi olan Saas-Fee'nin yolu şu anda kar nedeniyle kesilmiş durumda. Zermatt'ın hava kurtarma servisi başkanı Anjan Truffer, havanın kötü olduğunu, "uçmanın bir seçenek olmadığını", "çok güçlü rüzgarlar, şiddetli kar, yüksek çığ tehlikesi ve görüş mesafesinin sıfır olduğunu" söyledi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...