Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Keskin nişancılar Gazze'de gazeteciyi öldürdü! 

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda bir gazeteci daha hayatını kaybetti. İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen gazeteci sayısı 204'e yükseldi.

Kaydet
a- | +A

Gazze’de görev yapan Anadolu Ajansı’nın serbest kameramanı Said Ebu Nebhan, Çalışan Gazeteciler Günü’nde İsrail ordusunun hedefi oldu. Nuseyrat Mülteci Kampı’nda haber takibi yaparken İsrail keskin nişancılarının saldırısına uğrayan Nebhan, olay yerinde hayatını kaybetti. Filistinli gazeteci, henüz 25 yaşındaydı ve bir çocuk babasıydı.

GAZETECİLER HEDEFTE

Olay, İsrail’in Gazze Şeridi’nde gazetecilere yönelik saldırılarının devam ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Görüntülerde Nebhan’ın, ekipmanlarıyla koşmaya çalışırken keskin nişancı kurşunuyla vurulduğu anlar dikkat çekti. Çevredeki insanlar, aynı saldırıya uğrama korkusuyla Nebhan’a yaklaşmakta zorluk yaşadı.

Keskin nişancılar Gazze'de gazeteciyi öldürdü!  - 1. Resim
Başlık ResmiKeskin nişancılar Gazze'de gazeteciyi öldürdü!  - 1. Resim

SİSTEMATİK HEDEFLEME POLİTİKASI

Ebu Nebhan’ın ölümü, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de hayatını kaybeden gazeteci sayısını 204’e çıkardı. Filistinli Gazeteciler Sendikası, saldırıyı kınayarak İsrail’i, "gazetecilere yönelik sistematik hedefleme politikasını sürdürmekle" suçladı. Sendikadan yapılan açıklamada, “Bu saldırılar, İsrail’in işlediği suçları gizlemek için gerçeği hedef almasının bir göstergesidir” denildi.

Gazze Hükümeti Medya Ofisi, Nebhan’ın ölümünden İsrail’i ve bu ülkeye destek veren ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa’yı sorumlu tuttu. Filistin Medya Forumu, uluslararası topluma seslenerek, İsrail’in suçlarının bağımsız bir komite tarafından soruşturulması ve sorumluların yargılanması çağrısında bulundu.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DARBE

Filistin Gazetecileri Koruma Merkezi, Nebhan’ın öldürülmesini “savaş suçu” olarak nitelendirdi. Merkez, gazetecilerin mesleklerini uluslararası hukuka uygun şekilde icra edebilmeleri için etkin koruma mekanizmaları kurulması gerektiğini belirtti.

GAZZE'DE ACI BİLANÇO

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 46 bini aşkın Filistinli hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında 17 bin 841 çocuk ve 12 bin 298 kadın bulunuyor. Saldırılar, yalnızca sivilleri değil, gerçeği dünyaya aktarmaya çalışan gazetecileri de hedef almaya devam ediyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.