Kızıl Haç'tan İsrail ve Hamas'a ateşkes teklifi

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Kızıl Haç'tan İsrail ve Hamas'a  ateşkes teklifi

DÜNYA Haberleri  / Ajanslar

Hamas ile İsrail arasında rehine takası gerçekleşecek. Uluslararası Kızıl Haç Komitesi, İsrail-Hamas arasındaki ateşkes ve rehinelerin takası konusunda yardımcı olmaya hazır oduklarını açıkladı.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'den bu yana süren savaşta ateşkes anlaşması yapıldı. Anlaşmaya göre, 4 günlük ateşkes gerçekleşecek. Bu süreçte Hamas ve İsrail arasında rehine takası gerçekleşecek ve Gazze'ye insani yardımların girmesine karışılmayacak.

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi, İsrail-Hamas arasındaki ateşkes ve rehinelerin takası konusunda yardımcı olmaya hazır oduklarını açıkladı.

TARAFSIZ BİR ARACI OLARAK UYGULAMAYI KOLAYLAŞTIRABİLİRİZ

Kızıl Haç'tan yapılan açıklamada, "Şu anda taraflarla, ulaşabilecekleri herhangi bir insani anlaşmanın uygulanmasına yardımcı olmak için aktif olarak görüşmelerde bulunuyoruz." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Müzakerelerin bir parçası olmadığımızı ve müzakerelere dair kararlarda etkin olmadığımız belirtmek isteriz. Tarafsız bir aracı olarak bizim rolümüz, taraflar anlaştıktan sonra uygulamayı kolaylaştırmaktır."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...