Netanyahu, 'Uluslararası baskılara boyun eğmeyeceğiz' diyerek işgal mesajı verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
- Güncelleme:
Netanyahu, 'Uluslararası baskılara boyun eğmeyeceğiz' diyerek işgal mesajı verdi

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ajanslar

ABD Başkanı Biden, ABD'nin İsrail Hamas'tan kurtulana kadar İsrail'e askeri yardım sağlamaya devam edeceğini duyurdu. Yemen'den, fırlatılan bir seyir füzesinin Norveç ticari tanker gemisini vurduğu bildirildi. İsrail, envanterinde fosfor bombası olduğunu açıkladı. Netanyahu, savaştan sonra Gazze Şeridi'nin İsrail askeri kontrolü altında olacağını söyledi.

İsrail ile Hamas arasındaki savaş 67.gününde tüm hızıyla sürüyor. İşgalci ordunun katliamlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bini aştı. ABD, İsrail'in katliamlarının arkasında durmaya devam ederken, İşgalci ordu envanterinde fosfor bombası olduğunu itiraf etti. Kızıldeniz'de ise Husilerin tehdidi sürüyor. İşte dakika dakika İsrail-Hamas savaşındaki gelişmeler.. 

İşte dakika dakika İsrail-Hamas savaşındaki gelişmeler

21:14 Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun son açıklamalarını "Batı Şeria'yı da ateşe verme niyeti" olarak değerlendirdi.

Netanyahu, "Filistin yönetimi güçlerinin Hamas'la işbirliği halinde silahlarını İsrail ordusuna çevirmeleri senaryosunda" ne şekilde tutum sergileyeceği sorusu üzerine, "Bu senaryo da masada, bunu da tartışıyoruz, dakikalar içinde, bunun cevabını verecek helikopterler havada olacaktır." cevabını vermişti.

20:54 ABD Başkanı Biden, İsrail'in Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını ve Netanyahu'nun uzun vadeli bir çözüm için hükümetini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

20:44 Gazze'deki hükümet, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 8 bin çocuk ile 6 bin 200 kadını öldürdüğünü duyurdu.

18:01 Mısır'dan 5. tahliye! 68 hasta ve refakatçisi Türkiye'ye getirildi

16:30 Hamas: İsrail'in Batı Şeria'dHaaki "yargısız infazları" uluslararası eylem gerektiren ciddi bir suç

15:55 İsrail güvenlik güçleri, işgal altındaki Gazze Şeridi'nde elleri kelepçeli ve yarı çıplak bir şekilde alıkoyarak peşinen topluca "terörist" olarak yansıttıkları Filistinlilerin yaklaşık "yüzde 10'u ile 15'inin Hamas ile ilişkili olduğunu" söyledi

13:40 İsrail güçleri, Batı Şeria'daki baskınlarda 51 Filistinliyi gözaltında aldı

12:40 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentine gerçekleştirdiği saldırılarda 22 sivil hayatını kaybetti.

11:42 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD'nin İsrail konusundaki duruşu nedeniyle "ne kadar yalnız kaldığının" farkında olup olmadığını sorusuna ironik biçimde Gazze'deki durum konusunda "liderliklerini sürdürecekleri" şeklinde yanıt verdi.

11:01 Birleşmiş Milletler'in (BM) eski insan hakları raportörü Prof. Dr. John Dugard, "UCM Başsavcısı, İsrail'i ve liderlerini yargılamamakta kararlı görünüyor." dedi.

10:06 İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine insansız hava aracıyla (İHA) gerçekleştirdiği saldırıda 4 Filistinli öldürüldü.

09:48  İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki çatışmalarda bir subayının öldüğünü duyurdu.

07:42 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na baskın gerçekleştirdi. Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, İsrail güçlerine, baskında buldozerler eşlik etti. İsrail kuvvetleri, Cenin kentine çeşitli yönlerden baskın düzenlerken, çok sayıda yüksek binanın çatısına keskin nişancılar konuşlandırıldı.

06:46 İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde düzenlediği hava saldırısında, 6'sı çocuk, 12 kişi hayatını kaybetti.

05:20 Gazze Şeridi'nin kuzeydeki Cibaliya Mülteci Kampı ile Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde, son bir haftadır Filistinli direniş güçleri ile İsrail ordusu arasında çatışmaların şiddetlendiği belirtildi.

04:10 ABD'nin, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde, Gazze'de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etmesi, ABD'nin BM Daimi Temsilciliği önünde protesto edildi.

İSRAİL'DEN FOSFOR BOMBASI İTİRAFI

İsrail beyaz fosfor içeren bombalara sahip olduğunu itiraf etti. İsrail ordusu, envanterinde beyaz fosfor içeren duman bombaları bulunduğunu açıkladı. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...