KKTC eski Sağlık Bakanı İlktaç, sahte reçete soruşturmasında gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
KKTC eski Sağlık Bakanı İlktaç, sahte reçete soruşturmasında gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) eski Sağlık Bakanı Ergin Abdullah İlktaç, "sahte reçete soruşturması" kapsamında gözaltına alındı.

Gazimağusa'da eczacı olarak çalışan KKTC eski Sağlık Bakanı ve milletvekili İlktaç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın suç duyurusunda bulunması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

REÇETELERDE TUTARSIZLIK

İlktaç, KKTC Sosyal Sigortalar Dairesinden ödemesi alınan bazı reçetelerde tutarsızlıklar olduğu gerekçesiyle soruşturmaya dahil edildi.

Aralarında İlktaç'ın da bulunduğu aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan eczacı ve doktorlardan oluşan 6 kişi, Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

3'ER GÜNLÜK TUTUKLAMA

Mahkeme, tahkikatın sürebilmesi için 6 zanlının polis nezaretinde 3'er gün tutuklu kalmasını ve sağlık sorunları olanların, doktor kontrolünden geçirilmesine karar verdi.

KKTC'de geçen ay başlatılan "sahte reçete soruşturması" kapsamında polis, 40'ın üzerinde doktor, eczacı ve eczane çalışanını gözaltına alarak ifadesine başvurdu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...