Kolombiya'dan İsrail'e sert tepki: Gazze'de 3 hastanenin bombalanması yeni bir savaş suçudur

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kolombiya'dan İsrail'e sert tepki: Gazze'de 3 hastanenin bombalanması yeni bir savaş suçudur

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, İsrail'in hastaneleri bombalamasının 'savaş suçu' olduğunu söyledi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Daha önceki açıklamaları nedeniyle Tel Aviv'in diplomatik ilişkileri en alt seviye indirdiği Güney Amerika ülkesinin lideri Petro, İsrail'e tepkisini bir kez daha yüksek bir dille söyledi. Petro, İsrail'in dün Gazze'de hastanelere düzenlediği vahşi saldırılara ilişkin, "Gazze'de 3 hastanenin bombalanması yeni bir savaş suçudur." ifadelerini kullandı. 

Petro, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de hastanelere saldırmasına sert tepki gösterdi.

"BU SOYKIRIMI DESTEKLEYEN HER ÜLKEDEN SİLAH SATIM ALIMINA AMBARGO UYGULAYARAK BİRLEŞMELİDİR"

Cumhurbaşkanı Petro, "Gazze'de 3 hastanenin bombalanması yeni bir savaş suçudur. ABD ve Avrupa hükümetleri, mali müttefik oldukları için insanlığa karşı suç işlemelerine izin verdiğini dünyaya söylemezler. Güney ülkeleri, bu soykırımı destekleyen her ülkeden silah satım alımına ambargo uygulayarak birleşmelidir." ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM 

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 38'i Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 354’ü asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 506’sı çocuk, 3 bin 27’si kadın olmak üzere 11 bin 78 Filistinli öldürüldü, 27 bin 490 kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 182 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 70 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...