Köpek eti yasağı Güney Kore’de protesto edildi

Düzenleyen: / Kaynak: ABC News, AP News
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / ABC News, AP News

Güney Kore’de köpek eti tüketiminin yasaklanmasını öngören yasa tasarısı, sektörde çalışanların başkanlık ofisi önünde gösteri yapmasına neden oldu. Protestocular, hükümetin geleneksel uygulamayı bitirmeye çalıştığını ve kendilerine destek vermediğini savundu.

Güney Kore’de köpek eti tüketiminin yasaklanması yönündeki yasa tasarısının ardından, köpek çiftçilerinin başkanlık ofisi önünde düzenledikleri protesto sırasında arbede çıktı.

Bu ayın başlarında hükümet ve iktidar partisi yetkilileri, asırlardır süren bu uygulamayı yasaklayacak bir yasayı yıl sonuna kadar çıkarmayı hedefliyor. Bireysel milletvekilleri geçmişte köpek eti karşıtı benzer yasa tasarıları sundular, ancak hükümet böyle bir yasayı ilk defa destekledi.

Köpek eti yasağı Güney Kore’de protesto edildi

(AP Fotoğrafı/Ahn Young-Joon)

YASANIN KABUL EDİLMESİ HALİNDE KENDİNİ ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ

Perşembe günkü mitingde yaklaşık 200 çiftçi, restoran sahibi ve köpek eti sektöründe faaliyet gösteren diğer kişiler bir araya geldi. Sloganlar atıldı, şarkılar söylendi ve sırayla hükümetin hamlesini eleştiren konuşmalar yapıldı. Bir protestocu, hükümet ve iktidar partisinin yasayı kabul etmesi halinde kendini öldüreceğini söyledi.

Köpek eti yasağı Güney Kore’de protesto edildi

(AP Fotoğrafı/Ahn Young-Joon)

ÖNE SÜRÜLEN YASA 2027 YILINA KADAR AŞAMALI OLARAK SONA ERDİRECEK

Hükümet ve iktidar partisi tarafından öne sürülen yasa tasarısı, köpek eti endüstrisini 2027 yılına kadar aşamalı olarak sona erdirecek. Tasarı, çiftçiler mali destek sağlanmakla birlikte, aynı zamanda mesleki eğitim ve diğer avantajları da içinde barındıracak.

Köpek eti yasağı Güney Kore’de protesto edildi

(AP Fotoğrafı/Ahn Young-Joon)

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: ABC News, AP News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...