Kosova ile Sırbistan arasında gerilim tırmanıyor: Cumhurbaşkanı Vucic'e tutuklama tehdidi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kosova ile Sırbistan arasında gerilim tırmanıyor: Cumhurbaşkanı Vucic'e tutuklama tehdidi

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kosova ile Sırbistan arasındaki gerilime bir yenisi daha eklendi. Kosova yönetimi, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'i tutuklamakla tehdit etti.

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in Kosova topraklarına izinsiz girmesi durumunda Kosova polisi tarafından tutuklanacağını söyledi.

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in ülkeyi ziyaret etme açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Kosova’ya giriş izni verilmesinin Başbakan Albin Kurti’nin karar vereceği bir konu olduğunu belirten Sveçla, Vucic’in ülkeye izinsiz girmesinin Kosova’nın bir devlet olarak var olmadığı anlamına geleceğini söyledi.

Kosova ile Sırbistan arasında gerilim tırmanıyor: Cumhurbaşkanı Vucic'e tutuklama tehdidi

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla

Vucic’in Kosova’ya izinsiz girmesi durumunda tutuklanacağını vurgulayan Sveçla, “Yabancı bir ülke vatandaşının Kosova kurumlarının izni olmadan Kosova Cumhuriyeti’ne girebileceğini nasıl düşünebilirsiniz? Vucic’in Kosova’ya izinsiz gelecek kadar çılgın olduğuna inanmıyorum” dedi.

“VUCİC’İN BM KONUŞMASINI DİNLEYİN”

Sırbistan hükümetinden Kosova İçişleri Bakanı Sveçla’nın açıklamalarına yanıt geldi. Sırbistan’ın Kosova Ofisi Direktörü Petar Petkovic, tehdidin Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda konuşacağı ve Kosova’daki Sırp halkının sorunlarına dikkat çekeceği gün yapılmış olmasının tesadüf olmadığını söyledi.

Kosova ile Sırbistan arasında gerilim tırmanıyor: Cumhurbaşkanı Vucic'e tutuklama tehdidi

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic

Vucic’in Kosovalı Sırplara yardım etmesinin engellenemeyeceğini vurgulayan Petkovic, “Priştine’den gelen hiçbir tehdit, Vucic’in konuşmasını arka plana atamaz. Bu nedenle de Sveçla ve Kurti’ye, manasız tehditler savurmak yerine bu konuşmayı dinlemelerini ve not almalarını tavsiye ederim” diye konuştu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, 14 Eylül’de Belçika’nın başkenti Brüksel’de Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Avrupa Birliği temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Belgrad-Priştine Diyalog toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Kosova’yı ziyaret ederken Albin Kurti’den izin almayacağını ifade ederek, “Bunu Sırp halkına soracağım. Sırp halkı beni görmek istiyor” şeklinde konuşmuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...