Kosova’da gerilimi tırmandıran Sırp grup ortadan kayboldu!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kosova’nın Leposaviç sınır bölgesinde, ülkeye izinsiz giriş yapan silahlı 30 kişilik Sırp gurubu ile Kosova polis arasında çıkan çatışmada hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi. Sırp grubun saklandığı kiliseden çok sayıda cephanelik çıkarken, hayatta kalanların nereye gittiği bilinmiyor. Kosova ise kayıp Sırp teröristlerin, Sırbistan'da olduğunu iddia ederek derhal teslim edilmesini istedi.

Kosova'ya izinsiz girerek tansiyonu yükselten silahlı Sırp grup, bir polisi öldürmüştü. Dünden bu yana devam eden çatışmalar bugün yerini sessizliğe bırakırken çatışmada 4 saldırgan etkisiz hale getirildi, 6 saldırgan da gözaltına alındı.

ORTADAN KAYBOLDULAR

Sırp Ortodoks Kilisesi, Banyska Manastırı’na konuşlanan silahlı Sırpların gece saatlerinde manastırı terk ettiğini belirterek, saldırganların nereye gittiklerinin belirsiz olduğunu ifade etti.

Kosova’da gerilimi tırmandıran Sırp grup ortadan kayboldu!

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ 

Kosova polisi tarafından manastır ve bölgede birçok eve yapılan baskında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Kosova Emniyet Müdürü Gazmend Hoca yaptığı açıklamada, düzenlenen baskınlarda 1 ağır zırhlı araç, 24 araç, 2 motosiklet, 150 patlayıcı madde, dinamit, 23 elektrikli fünye, 20'ye yakın susturucu ve 230'un üzerinde şarjör, 4 güvenlik kamerası, 3 dron, 30 AK-47 tipi tüfek, 6 makineli tüfek, 29 dolu fişek, 21 kurşun geçirmez yelek, 2 telsiz ve 100'den fazla askeri üniformanın ele geçirildiğini söyledi.

Kosova’da gerilimi tırmandıran Sırp grup ortadan kayboldu!

“TERÖRİSTLERİ DERHAL TESLİM EDİN”

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla ise yaptığı açıklamada, yaralı olan 6 saldırganın Sırbistan’daki Novi Pazar Hastanesi’nde tedavi altına alındığına dair bilgilerinin olduğunu belirterek, "Şu ana kadar edinilen bilgilere göre 6 yaralı terörist Novi Pazar Hastanesi’nde tedavi görüyor ve Sırbistan'dan bu teröristleri derhal Kosova makamlarına teslim etmesini istiyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Kosova'nın kuzeyinde 30 kişilik silahlı Sırp grup, dün Kuzey Mitroviça'da yer alan Leposavic sınır bölgesindeki Zveçan Belediyesi'ne bağlı Banjska köyü girişindeki köprüye iki adet plakasız kamyon ile barikat kurarak trafiği kapatmış ve ihbar üzerine bölgeye giden polislere ateş açmıştı. Açılan ateş sonucu 1 polis hayatını kaybetmiş, 1 polis de yaralanmıştı. Saldırganlar daha sonra Banyska Manastırı’na konuşlanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...