Kosova’da ölü sayısı 4’e yükseldi! KFOR 'müdahaleye hazır olduğunu' bildirdi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kosova’da ölü sayısı 4’e yükseldi! KFOR 'müdahaleye hazır olduğunu' bildirdi

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kosova’nın Leposaviç sınır bölgesinde, ülkeye izinsiz giriş yapan silahlı 30 kişilik Sırp gurubu ile Kosova polis arasında çatışma çıktı. Çatışmada can kaybı 4’e yükselirken, Kosova Başbakanı Albin Kurti silahlı gruba teslim olun çağrısında bulundu. NATO’nun Kosova Barış Gücü KFOR ise 'müdahaleye hazır olduğunu' bildirdi.

Sırbistan-Kosova arasında gerilim bitmiyor. Bu defa tansiyonu yükselten Kosova topraklarına izinsiz giren 30 kişilik Sırp grup oldu.

Silahlı grup, Kosova'nın kuzey bölgesindeki Kuzey Mitroviça'ya bağlı Leposavic sınır bölgesinde bir polisi katlederken, Kosova polisinin karşılık vermesi sonucu 3 Sırp saldırgan etkisiz hale getirildi. 

SALDIRGANLAR MANASTIRA SIĞINDI

Çatışmalarda can kaybı 4’e yükselirken, Kosova Başbakanı Albin Kurti silahlı Sırp grubun bölgede bir manastıra girdiğini belirtti.

Kosova’da ölü sayısı 4’e yükseldi! KFOR 'müdahaleye hazır olduğunu' bildirdi

Banyska Manastırı’da konuşlanan saldırganlara seslenen Kurti, Kosova polisine teslim olmaları çağrısında bulundu.

KFOR’DAN MÜDAHALE SİNYALİ

NATO’nun Kosova Barış Gücü KFOR tarafından yapılan açıklamada, kuzeydeki durumun ve çatışmaların yakından takip edildiği ve ihtiyaç duyulması halinde müdahaleye hazır olunduğu ifade edildi.

Kosova’da ölü sayısı 4’e yükseldi! KFOR 'müdahaleye hazır olduğunu' bildirdi

ABD Kosova Büyükelçisi Jeffrey Hovenier ise, Başbakan Kurti'yi makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Zırhlı bir araçla Kosova sınırından 15 kilometre içeri giren bir grup Sırp, Kosova polisine ateş açmış ve 1 polis memuru hayatını kaybetmiş, 1’i ağır 2 polis de yaralanmıştı. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KINAMA 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Kosovalı polislere yönelik saldırıyı kınarken, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği'nden de saldırıyı kınayan bir açıklama geldiğini hatırlatan Bilgiç, "Bölgede gerginliğin azalmasını ve tırmanmanın önlenmesini teminen tüm tarafların itidalli davranması ve şiddetten kaçınması zorunluluk arzetmektedir. Kosova’da ve bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasının tek yolu diyalogtur. Türkiye olarak diyalog sürecini desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...