Kremlin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi önerisine destek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kremlin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi önerisine destek

DÜNYA Haberleri

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Berdimuhamedov'un "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi" önerisini desteklediğini belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi önerisine ilişkin değerlendirmede bulundu. Peskov, başkent Moskova'da gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çabalarını, barışın korunmasına yönelik faaliyetlerini ve arabuluculuk girişimlerini takdir ettiklerini dile getirdi.

ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINA DESTEK

Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un dün Ankara'da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirve Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi teklifini değerlendiren Peskov, "Elbette Erdoğan'ın çabalarını, barışın korunmasına yönelik faaliyetlerini, arabuluculuk girişimlerini ve Rusya-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik tutumunu çok takdir ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA HALKI İÇİN YENİ SORUNLARA YOL AÇAR"

Peskov, Slovakya ve Polonya'nın Ukrayna'ya Sovyet yapımı MiG-29 savaş uçağı gönderme kararına tepki gösterdi. NATO üyelerinin çatışmaya daha fazla müdahil olduğunu vurgulayan Peskov, "Bu karar tüm NATO ülkelerinin çatışmaya doğrudan katılımlarının düzeyini nasıl artırdıklarının bir başka örneği" dedi.

Ukrayna'ya yapılan silahları imha edeceklerini ve bu gibi desteklerden sadece Ukrayna halkının zarar gördüğünü savunan Peskov, "Daha önce de söylediğimiz gibi bu askeri teçhizat desteği, özel askeri harekatın sonucunu etkilemeyecek. Ancak bu kararlar, Ukrayna'da ve Ukrayna halkında yeni sorunlara yol açabilir. Elbette daha önce defalarca söylediğimiz gibi bu askeri teçhizatlar da imha edilecek" ifadelerini kullandı. (İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...