Kuraklık Panama Kanalı'nı vurdu, 200 yük gemisi mahsur kaldı: Tüketici fiyatlarında artış olabilir

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kuraklık Panama Kanalı'nı vurdu, 200 yük gemisi mahsur kaldı: Tüketici fiyatlarında artış olabilir

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Birçok ülkede etkisini sürdüren kuraklık bu kez gemileri mahsur bırakırken Panama Kanalı'nda ulaşımı olumsuz etkiledi. Bölgedeki yağış miktarının azalarak kanaldaki su seviyesini düşürmesi nedeniyle Panama Kanalı'ndaki trafik kısıtlandı. Kanaldan geçmeyi bekleyen 200 yük gemisi ise bölgede mahsur kalırken bu durumun tüketici fiyatlarına artış şeklinde yansıması bekleniyor.

Orta Amerika bölgesinde El Nino fenomeninin neden olduğu kuraklık, Panama Kanalı'nda ulaşımı olumsuz etkiledi. Bölgedeki yağış miktarının azalarak kanaldaki su seviyesini düşürmesi nedeniyle Panama Kanalı'ndaki trafik kısıtlandı. Kanaldan geçmeyi bekleyen 200 yük gemisi ise bölgede mahsur kaldı.

Panama Kanalı Yöneticisi Ricaurte Vasquez yaptığı açıklamada, sorunun kurak mevsimin normalden uzun sürmesi sebebiyle yaşandığını ifade ederek, “Panama Kanalı’nın bir deniz yolu olarak en büyük dezavantajı, diğer kanallar deniz suyu kullanırken bizim tatlı su ile çalışmamızdır” dedi.

FİYATLARDA ARTIŞLAR YAŞANABİLİR

Kuraklığın Panama Kanalı’nın gelirlerinde 200 milyon dolarlık kayba yol açması ve başta ABD olmak üzere çevre ülkelerdeki tüketici fiyatlarında ani artışlara neden olmasının beklendiği ifade edildi.
Orta Amerika ülkesi Panama topraklarında yer alan ve Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanus'u birleştiren Panama Kanalı, deniz seviyesinden 28 metre yükseklikte bulunuyor.

Kanala gelen gemiler, sıvıların dengesi kanunundan yararlanan bir sistemle kademeli olarak yükseltilerek kanaldan geçişleri sağlanıyor ve aynı yöntemle indirilerek kanalın diğer tarafına aktarılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...