Kuzey Kore: İsrail-Filistin çatışmasına ABD sebep oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kuzey Kore: İsrail-Filistin çatışmasına ABD sebep oldu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberleri: Kuzey Kore yetkililerinden yapılan açıklamada "İsrail ve Filistin arasında yaşanan trajediye tamamen ABD'nin sebep olduğunu" ifade etti.

Kuzey Kore, "İsrail ve Filistin arasında yaşanan trajediye tamamen ABD'nin sebep olduğunu" öne sürdü. Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), Orta Doğu'daki duruma ilişkin açıklama yaptı.

ABD, İSRAİL'E SİLAH GÖNDERİYOR

Çatışmanın başlamasının ardından "ABD'nin derhal İsrail'i yardım ve silahlarla desteklemeye başladığı" belirtilen açıklamada, "bölgedeki trajediye tamamen ABD'nin sebep olduğu" savunuldu.

"BİDEN SAVAŞI DESTEKLEMEK İÇİN İSRAİL'E GİTTİ"

Açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın "savaşı desteklemek için İsrail'e gittiği" belirtilerek, ABD'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze'ye insani yardım sağlanması için çatışmalara "ara verme" çağrısında bulunan karar tasarısını veto etmesine de dikkat çekildi.

"APTALCA GİRİŞİM KINANMALI"

ABD'nin Orta Doğu'daki "krizin sorumluluğunu 'saldırgan' olarak damgaladığı Filistin'e yüklediği" kaydedilen açıklamada, "Uluslararası toplum ABD'nin hareketlerini yakından izlemeli ve bu tehlikeli ve aptalca girişimi kararlılıkla kınamalı ve reddetmelidir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ABD'nin "kasıtlı kışkırtmaları nedeniyle Orta Doğu'daki krizin tırmandığı" ileri sürüldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...