Kuzey Kore lideri Kim'den Rusya mesajı! İlişkiler daha da güçlenecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kuzey Kore lideri Kim'den Rusya mesajı! İlişkiler daha da güçlenecek

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 12-17 Eylül tarihleri arasında Rusya'ya gerçekleştirdiği ziyarete dair değerlendirmede bulundu. Kuzey Kore lideri Kim, Rusya ile 'iyi komşuluk ve işbirliği bağlarının daha da güçlendirilmesi için' adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya'ya gerçekleştirdiği tarihi ziyaret ile dünyanın gündemine oturdu. Uçak yerine zırhlı yeşil tren ile Rusya'ya giden ve bu yolculuk ile manşetlerini süsleyen Kim, Vladimir Putin ile bir araya gelerek önemli konuları masaya yatırdı.

Liderler, Rusya'nın Çin sınırına yakın bölgesinde, Rusya'nın ilk ticari uzay merkezi olan Vostoçni Uzay Üssü'nde görüştü. Putin, Kim ile 'açık bir fikir alışverişinde' bulunduğunu ve iki ülke arasında askeri işbirliği potansiyeli olduğunu söyledi.

ZİYARETİN SONUÇLARINA İLİŞKİN RAPOR SUNULDU

Görüşmenin ardından yine aynı tren ile ülkesine dönen Kuzey Kore lideri, 20 Eylül'de Kore İşçi Partisinin (WPK) 16'ncı politbüro toplantısına katıldı. Toplantıda, Kim'in, Rusya'ya düzenlediği resmi ziyaretin sonuçlarına ilişkin rapor sunuldu.

Raporda, Kim'in, Putin'in daveti üzerine 12-17 Eylül tarihlerinde Rusya'nın çeşitli bölgelerini ziyaret ettiği bildirilerek, son ziyaretin Kuzey Kore-Rusya ilişkilerini 'yeni çağın gereklerine uygun olarak yeni bir stratejik düzeye' taşıdığı aktarıldı.

Kuzey Kore lideri Kim'den Rusya mesajı! İlişkiler daha da güçlenecek

AYRINTILI BİLGİ VERİLMEDİ

Söz konusu ziyaretin ayrıca dünyanın jeopolitik durumunda köklü bir değişiklik getirdiği kaydedilen raporda, Kim'in Kuzey Kore-Rusya ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik uzun vadeli planları yer aldı.

Kim, politbüro toplantısında, Rusya ile 'iyi komşuluk ve işbirliği bağlarının daha da güçlendirilmesi, ikili ilişkilerin tüm alanlarda daha da etkinleştirilmesi ve ziyarette elde edilen başarıların pekiştirilmesi için' adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, söz konusu adımların ne olacağına dair bilgi verilmedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...