Kuzey Kore meydan okudu: Nükleer güç konumumuz tartışılamaz!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kuzey Kore meydan okudu: Nükleer güç konumumuz tartışılamaz!

DÜNYA Haberleri

G7 Dışişleri Bakanları Japonya'daki toplantılarının sonunda Asya-Pasifik bölgesinin asi ülkesi Kuzey Kore'yi nükleer silahlardan arınmaya çağırdı. Pyongyang yönetimi ise bu çağrıya karşılık ABD ve müttefiklerine gözdağı vererek ülkenin nükleer güç statüsünün "nihai ve geri döndürülemez" olduğunu belirtti.

Kuzey Kore'nin askeri faaliyetlerini artırması, ABD ve Güney Kore’nin yıllık askeri tatbikatlarına karşı Pyongyang’dan gelen "daha pratik ve saldırgan" eylem tehdidi Asya-Pasifik’teki gerilimi son zamanlarda tırmandırdı.

Kuzey Kore, bu tatbikatları "topyekûn bir nükleer savaş" provası olarak nitelendirerek öfkeyle tepki gösteriyor.

KUZEY KORE VE G7 ÜLKELERİ ARASINDA "FÜZE" GERGİNLİĞİ

G7 Dışişleri Bakanları, Kuzey'in 13 Nisan'da Pyongyang'ın katı yakıtlı kıtalararası balistik füze olduğunu söylediği testi kınadı ve Japonya'daki toplantılarının sonunda nükleer silahlardan arınma çağrısında bulundu.

Devlet medyası KCNA, Kuzey Kore'nin nükleer silah devleti olarak konumunun "inkar edilemez" kalacağını, ABD ve müttefiklerinden gelen askeri tehditler ortadan kalkana kadar güçlerini inşa etmeye devam edeceğini söyledi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son Hui'nin alıntılanan sözleri, ABD'yi ve diğer G7 ülkelerini eleştiren bir açıklama olarak dikkat çekti.

Choe, G7 ülkelerini nükleer silahlardan arındırma talebinde bulunarak Kuzey Kore'nin iç işlerine yasadışı bir şekilde müdahale etmekle suçladı ve Pyongyang'ın egemenliğini ve temel çıkarlarını ihlal etmeye kalkışmaları halinde karşılık verileceğini belirtti.

Kuzey Kore meydan okudu: Nükleer güç konumumuz tartışılamaz!

KUZEY KORE'DEN ABD'YE GÖZDAĞI

Choe, Kuzey Kore'nin nükleer güç statüsünün "nihai ve geri döndürülemez" olduğunu, Washington ve Batı'daki diğerleri bunu inkar etse bile "inkar edilemez ve kesin bir gerçek" olarak kalacağını söyledi.

Pyongyang'ın nükleer silah geliştirmesinin amacının yalnızca ABD tehditlerine karşı koruma sağlamak olduğunu söyleyen karar verici, Washington'u kendi güvenliğini sağlamak için Kuzey'e karşı "düşmanca politikasını" bırakmaya çağırdı.

"NÜKLEER GÜCÜMÜZDEN MEMNUNUZ"

KCNA tarafından aktarılan sözlerde, "Nükleer saldırı hakkının ve yeteneğinin Washington'a özel olduğunu düşünmek çağdışıdır" ifadesi gözlerden kaçmadı.

"ABD nükleer tehdidine karşı kısasa kısasa bir saldırı için gereken güce erişimimizden memnun olduğumuz için, asla kimseden herhangi bir tanınma veya onay istemeyeceğiz" dendi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...