Kuzey Kore'den Putin'e tam destek: Kutsal bir mücadele veriliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kuzey Kore'den Putin'e tam destek: Kutsal bir mücadele veriliyor

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kuzey Kore lideri Kim, Rusya Devlet Başkanı Putin'le yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Kim, Putin'in kutsal bir mücadele verdiğini dile getirerek lidere tam destek verdiğini duyurdu.

Dünya çağındaki tepkilere rağmen görüşen Putin ve Kim'in gündemindeki konularla ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Silah anlaşması yapacağı beklenen liderlerden konu hakkında açıklama gelmezken Kim, Putin'e Ukrayna savaşı konusunda verdiği desteği alenen duyurdu. 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile bir araya geldi. Kim, “Putin’in ve Rus hükümetinin tüm kararlarını destekledik, destekleyeceğiz” dedi.

Kuzey Kore'den Putin'e tam destek: Kutsal bir mücadele veriliyor

"TÜM KONULARI ACELE ETMEDEN GÖRÜŞECEĞİZ"

Rusya Devlet Başkanı Putin, üsse gerçekleştirilen ziyaret sırasında Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un uydu üretimi konusuyla yakından ilgilendiğini söyledi. Putin, “Bu nedenle Vostoçni Uzay Üssü'ne geldik. Kuzey Kore lideri roket teknolojisine büyük ilgi gösteriyor. Uzay araştırmalarını da geliştirmeyi hedefliyorlar” dedi. Kim Jong-Un ise “Tüm konuları acele etmeden görüşeceğiz. Vaktimiz var” ifadesini kullandı.

"RUSYA KUTSAL BİR MÜCADELE VERİYOR"

Kim Jong-Un ise Putin’e Rusya’nın kendilerine verdiği destek için teşekkürlerini iletti. Rusya’nın batılı ülkeler ile yaşadığı gerilim ve Ukrayna’daki savaşa ilişkin konuşan Kim, şu sözlere yer verdi:

Rusya, kendisine karşı çıkan hegemonik güçlere karşı devlet egemenliğini savunmak ve güvenliğini korumak için kutsal bir mücadele veriyor. İlişkilerimizi artık daha da geliştirmek istiyoruz.

Başkan Putin’in ve Rus hükümetinin tüm kararlarını destekledik ve destekleyeceğiz. Emperyalizme karşı mücadele veren egemen bir devletin inşasında da her zaman birlikte olacağız.

Kuzey Kore'den Putin'e tam destek: Kutsal bir mücadele veriliyor

GÖRÜŞME ÖNCESİ FÜZE DENEMESİ

Kim, ayrıca Rusya ile ilişkilerin öncelik haline getirileceğini söyledi.Yeni füze denemesi Japonya hükümeti, Kim ve Putin zirvesi öncesi Kuzey Kore'nin yerel saatle 11.55 dolaylarında Japon Denizi istikametine 2 balistik füze fırlattığını açıkladı.

Füzelerin ülkenin münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğü belirtilirken, ilk belirlemelere göre bölgedeki uçak ve gemilerde hasar meydana gelmediği öğrenildi. Gelişmenin ardından başbakanlık bünyesinde bir kriz masası oluşturan Japonya hükümeti, Kuzey Kore'yi diplomatik yollarla protesto etti.

GÜNEY KORE DOĞRULADI

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, ilgili bakanlara bilgi toplama ve analiz faaliyetlerini sürdürme ve halka en kısa sürede doğru bilgi sağlama talimatı verdi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı da Pyongyang'ın son denemesini doğrulayarak füzelerin Sunan bölgesinden ateşlendiğini duyurdu. Füzelerin kısa menzilli balistik füze olduğu açıklandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...