Lübnan'daki ekonomik kriz belediye seçimlerinin ertelenmesine neden oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Lübnan'daki ekonomik kriz belediye seçimlerinin ertelenmesine neden oldu

DÜNYA Haberleri

Dünyanın modern zamanlarda gördüğü en kötü krizlerden birini tecrübe eden Lübnan, teknik ve lojistik engelleri sebep göstererek 31 Mayıs 2023'te yapılması planlanan belediye seçimlerini bir yıl erteledi.

Lübnan parlamentosu, kaynak oluşturma sıkıntısı nedeniyle ülkedeki belediye seçimlerini bir yıl erteleme kararı aldı.

Seçimlerin 31 Mayıs 2023'te yapılması planlanıyordu.

Meclis, belediye ve belediye meclislerinin görev sürelerinin 31 Mayıs 2024 tarihine kadar en fazla bir yıl uzatılmasına onay verdi.

Bu, teknik ve lojistik engeller nedeniyle ikinci kez ertelenen belediye seçimleri olarak Lübnan tarihine geçmiş oldu.

MODERN ZAMANLARIN EN ÇETİN EKONOMİK KRİZLERİNDEN BİRİ

Lübnan Meclis Başkan Yardımcısı Elias Bou Saab, gerekli fonları sağlamadaki zorluklar nedeniyle Mayıs ayında Lübnan yerel seçimlerini düzenlemenin neredeyse imkansız olduğunu belirtmişti.

2019'dan beri Lübnan, Dünya Bankası'na göre dünyanın modern zamanlarda gördüğü en kötü krizlerden biri olan ekonomik krizle cebelleşiyor.

Lübnan'daki ekonomik kriz belediye seçimlerinin ertelenmesine neden oldu

Lübnan ordusu meclis çevresinde güvenlik önlemleri alıyor.

 

SİYASİ İSTİKRARSIZLIK LÜBNAN'I ESİR ALMIŞ DURUMDA

Ülke, siyasi rakipler arasındaki farklılıklar nedeniyle Ekim 2022'den bu yana eski Cumhurbaşkanı Michel Aoun'un yerine yeni bir cumhurbaşkanı da seçmekte başarısız oldu.

Lübnan, geçen yılın Mayıs ayından bu yana tam anlamıyla işleyen bir hükümetten yoksun durumda ve Başbakan Necip Mikati ve geçici hükümetinin sınırlı yetkileri ülkenin bir an önce kriz sarmalından kurtulmasında etkili olamıyor.

Kaynak: AA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...