Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak istifa etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak istifa etti

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, hüküm giymiş bir pedofili suçlusunu affettiğinin ortaya çıkması üzerine istifa etti. Novak, istifa ettiğini ulusal devlet televizyonunda canlı yayında yaptığı konuşmayla duyurdu.

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, pedofili suçundan hüküm giymiş bir kişiye başkanlık affı verdiğinin ortaya çıkmasının ardından ulusal televizyonda istifa ettiğini duyurdu.

ÇOCUK İSTİSMAR SUÇUNDAN HÜKÜMLÜYÜ AFFETTİ

Novak'ın geçen yıl nisan ayında gerçekleştirdiği Papa Francis'in ziyareti öncesinde, cinsel istismar davasında suç ortağı olarak hüküm giyen eski bir çocuk yurdu yöneticisini cumhurbaşkanlığı affıyla serbest bıraktığı ortaya çıkmıştı.

2004-2016 yılları arasında en az 10 çocuğa cinsel istismarda bulunması nedeniyle 8 yıl hapis cezasına çarptırılan hükümlünün Cumhurbaşkanlığı kararıyla affedilmesinin ortaya çıkması Novak'a yönelik eleştirileri artırmıştı.

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak istifa etti

'BİR HATA YAPTIM'

Macaristan tarihinin en genç cumhurbaşkanı olan Novak, bugün ulusal devlet televizyonunda 'bir hata yaptım' diyerek istifa ettiğini açıkladı.

Ayrıntılar geliyor...

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...