Macron: Le Pen seçilirse Fransa'nın zor yarınları olacak

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Macron: Le Pen seçilirse Fransa'nın zor yarınları olacak

DÜNYA Haberleri  / İHA

Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldı. Emmanuel Macron ile aşırı sağcı lideri Marine Le Pen, pazar günü kozlarını paylaşacak. Macron, rakibinin seçilmesi halinde Fransa'yı kötü günlerin beklediğini söyledi.

Fransa cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi’nin (RN) lideri Marine Le Pen kaldı. İkili, pazar günü yine kozlarını paylaşacak. Mevcut Cumhurbaşkanı Macron, ülkenin güneyinde bulunan Figeac bölgesinde son defa miting düzenledi. 

Le Pen’in seçilmesi halinde "zor yarınlar” olacağı uyarısında bulunan Macron “24 Nisan laik, birleşik, bölünmez bir cumhuriyet için veya aleyhte bir referandum olacak. 24 Nisan, değerlerimize, tarihimize bağlılık için veya buna karşı bir referandumdur” dedi..

Emmanuel Macron, miting sonrası bir de basın açıklamasında bulundu. Le Pen'in programını "cumhuriyet karşıtı" olarak nitelendiren Macron "Özellikle başörtüsü konusunda yapılan tartışmalar bunun cumhuriyet karşıtı bir program olduğunu gösterdi. Hatırlatayım cumhuriyetimiz laik ve bölünmez. İnanma ve inanmama özgürlüğüdür, bir dine karşı savaşmak değildir. Le Pen'in önerdiği program, kamusal alanda başörtüsü takılmasını yasaklayan, helal yemeyi yasaklayan bir program. Fransa'yı dünyada bu kadar ileri giden ilk ülke yapacak" şeklinde konuştu.

Öte yandan, anketlere göre Macron, oyların yüzde 55.5’ini alarak yeniden Cumhurbaşkanı seçilecek.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...