Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Maduro, ABD'ye karşı 10 milyon imza toplayacak

Maduro, ABD'ye karşı 10 milyon imza toplayacak
Fotoğraf Başlığı Maduro, ABD'ye karsi 10 milyon imza toplayacak

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin dış müdahalede bulunmasına karşı 10 milyon imza toplayacağını açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, siyasi ve insani krizin arttığı Venezuela’ya askeri müdahalede bulunmayı düşünen ABD’ye karşı yeni bir adım atacağını açıkladı.

Maduro, askeri müdahaleye karşı 10 milyon imza toplayacağını açıkladı. Maduro, "Venezuela’da Bolivar Meydanında toplanarak kampanya başlatan ve ABD 'imparatorluğunun' anavatanımızın işlerine müdahalesine karşı çıkan insanlara teşekkür ederim. Barış için 10 milyon imza toplayacağız" dedi.

Venezuela Meclis Başkanı Juan Juiado, 23 Ocak’ta kendisini “geçici devlet başkanı” ilan etmiş ve ABD’ye seslenerek Venezuela hükumetine müdahale etmesi konusunda çağrıda bulunmuştu. Bu çağrıyı Maduro, "darbe girişimi" olarak tanıdığını söylemiş ve ABD ile diplomatik ilişkileri askıya almıştı.

Venezuela'daki krizi görüşmek üzere kurulan Uluslararası Temas Grubu'nun ilk toplantısı bakanlar düzeyinde bugün Uruguay'ın başkenti Montevideo'da düzenlenecek.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.