Maduro tarafını seçti: Rusya-Ukrayna krizinde Putin'e tam destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Maduro tarafını seçti: Rusya-Ukrayna krizinde Putin'e tam destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD ve NATO'nun Rusya'yı askeri yollarla bitirmek niyetinde olduğunu ifade ederek Putin'in Ukrayna'ya ilişkin açıklamalarına destek verdiğini söyledi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik savaş ihtimalini ortaya koyarken peş peşe gelen açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarına destek verdiğini belirtti.

Rusya halkıyla dostluğun sonsuza kadar süreceğini belirten Maduro, "Venezuela, Putin'e ve Rusya'ya tüm desteğini sunuyor. Dünyanın cesur ve haklı davalarını savunmak için biz giderek daha fazla müttefik olacağız" dedi.

"RUSYA BÖLGE BARIŞINI SAVUNUYOR"

Devlet televizyonuna değerlendirmede bulunan Maduro,  'ABD ve NATO'nun Rusya'yı askeri yollarla bitirmek niyetinde olduğunu' ifade ederek, Rusya'nın bölgede barışı savunduğunu belirtti.

Geçen hafta Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov'u başkent Karakas'ta kabul eden Maduro, "Venezula her zaman Putin ile, Rusya ile, Rusya halkıyladır" açıklamasında bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...