Almanya'dan Rusya'ya yaptırım: Kuzey Akım 2'yi durdurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya'dan Rusya'ya yaptırım: Kuzey Akım 2'yi durdurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Rusya'nın Donbass'taki iki bölgenin bağımsızlığını tanıması üzerine Kuzey Akım 2'ye onay vermeyeceklerini açıkladı.

Rusya'nın Donbas'taki Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanımasına karş  ilk somut yaptırım Almanya’dan geldi. Berlin, Rus doğalgazını Almanya’ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2’nin onay sürecini durdurdu.

ALMANYA'DA RUSYA'YA YAPTIRIM

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Ukrayna bölgelerinin ayrılmalarını kabul etmiyoruz. Rusya'nın hamlesinden sonra Kuzey Akım 2'ye onay verilemez. Almanya doğalgaz ithalatını çeşitlendirmeyi değerlendiriyor" dedi.  Almanya Başbakanı Scholz, ayrıca Almanya'nın diplomasiyi canlı tutmak için Rusya, Ukrayna ve Fransa ile 4'lü Normandiya formatındaki müzakerelere devam etmek istediğini söyledi.

AKIM 2 PROJESİ NEDİR?

Proje sahibi olarak Gazprom'un yanı sıra Shell, OMV, Engie, Uniper ve Wintershall gibi şirketlerin de yer aldığı Kuzey Akım 2 projesi yıllık 55 milyar metreküplük Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya sevkedilmesini hedefliyordu.

Almanya'dan Rusya'ya yaptırım: Kuzey Akım 2'yi durdurdu

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...