Mahmud Abbas'dan telefon trafiği: Gazze'yi bölme planları kabul edilemez

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Mahmud Abbas'dan telefon trafiği: Gazze'yi bölme planları kabul edilemez

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze Şeridi'ni bölme planları olduğunu belirten ve bunun 'kabul edilemez' olduğunu söyleyen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze'nin Filistin'in ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

İşgalci İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdürüyor. Bölgede adeta katliam yapan ve 10 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olan İsrail ordusu, bölgeye bomba yağdırmaya devam ediyor.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hollanda ve Avustralya başbakanları Mark Rutte ve Anthony Albanese ile ayrı ayrı telefonda görüştü.

"BÖLME PLANLARI KABUL EDİLEMEZ"

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşmesinde "İşgal güçlerinin Gazze'yi bölme planları kabul edilemez" diyen Abbas, Gazze için siyasi ya da güvenlik çözümünün olmadığını, orasının Filistin devletinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Abbas, Filistin halkının özgürlüğü, bağımsızlığı ve egemenliğine kavuşması için uluslararası meşruiyet temelli bir siyasi çözümün uygulanmasını mutlak olduğunu vurguladı.

"KATLİAM DERHAL DURDURULMALI"

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese tarafından telefonla aranan Abbas, görüşmede, Filistin halkına yönelik uygulanan katliamın derhal durdurulması gerektiğini dile getirdi.

Abbas, Filistin halkının yasal temsilcisinin kendileri olduğunu, ulusal kararları alma hakkının da Filistin Kurtuluş Örgütü'nde bulunduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...