Mahsa Amini protestolarında 2. idam: 23 yaşındaki genç infaz edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mahsa Amini protestolarında 2. idam: 23 yaşındaki genç infaz edildi

DÜNYA Haberleri

İran'da devam eden Mahsa Amini protestolarında 8 Aralık'ta 23 yaşındaki bir genç idam edilmişti. Dünya çapında büyük tepki çeken idamın ardından bir idam haberi daha geldi. Meşhed kentinde "2 milis gücünü (Besic) öldürme ve 4 kişiyi yaralama" suçlamasıyla idama mahkum edilen 23 yaşındaki Mecid Rıza Rahneverd bu sabah halka açık bir şekilde infaz edildi.

13Eylül'de başlayan Mahsa Amini protestoları İran'da iç karışıklığa neden oldu ve 3 aydır devam eden protestolarda 2. idam gerçekleşti. İran Yargı Erki'ne bağlı Mizan Haber Ajansı'na göre, Meşhed'deki gösterilerde Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı milis gücü Besic üyesi Hüseyin Zeynelzade ve Danyal Rızazade'yi bıçakla öldürmek ve 4 kişiyi yaralamakla suçlanan 23 yaşındaki Mecidrıza Rahnavard bu sabah saatlerinde idam edildi.

Rahneverd'in cezasının umuma açık bir alanda infaz edildiği öğrenildi.

BİR GÖSTERİCİ DAHA İDAM EDİLMİŞTİ

Meşhed Devrim Mahkesi tarafından hazırlanan iddianameye göre Mecidrıza Rahnavard, kasten adam öldürmek, devlete karşı savaş açmak ve 4 kişiyi kasten yaralamak suçlarından idama mahkum edilmişti. 18 Kasım’da tutuklanan ve 29 Kasım’da idam cezası alan Rahnavard, İran'da Mahsa Amini protestolarıyla bağlantılı idam edilen ikinci gösterici oldu. Geçtiğimiz hafta bir Besic üyesini yaraladığı gerekçesiyle Muhsin Şikari adlı gösterici idama edilmişti. Gösterilerle ilgili idam kararlarına ülke içinden ve dışından tepkiler yükselirken, Birleşmiş Milletler (BM), 9 Aralık'ta Şikari'nin idam edilmesini kınamıştı.

İran'da genç bir kadının polis nezaretine alındıktan sonra ölümü üzerine başlayan ve yaklaşık 3 aydır devam eden gösterilerle bağlantılı olarak şu ana kadar 11 kişi idama mahkum edildi.(İHA-AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...