Malezya'da gözetim altındaki 100'den fazla Arakanlı firar etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Malezya'da gözetim altındaki 100'den fazla Arakanlı firar etti

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Malezya'da düzzensiz göçmenlerin tutulduğu sığınmacı merkezinde gözlem altında tutulan 100'den fazla Arakanlı firar etti.

Malezya'da gözetim merkezinde tutulan 100'den fazla Arakanlı düzensiz göçmenin kaçtığı bildirildi.

SIĞINMACILAR GÖZETİM MERKEZLERİNDE TUTULUYORLARDI

Yetkililer, 131 Arakanlı düzensiz göçmenin, yapılan bir protestonun ardından Perak eyaletindeki gözetim merkezinden kaçtığını ve birinin trafik kazasında öldüğünü belirtti.

Göçmenlik Dairesi Genel Müdürü Ruslin Jusoh, yaklaşık 400 personelin bu kişileri yakalamak üzere görevlendirildiğini kaydetti.

Bölge polis şefi Mohamad Naim Asnawi de merkezde çıkan isyanın ardından 131 kişinin erkekler blokundan kaçtığını söyledi.

Asnawi, kaçanlardan 115'inin Arakanlı ve 16'sının Myanmar vatandaşı olduğunu belirtti.

MALEZYA'DA ARAKANLI NÜFUSU

Ülkede 2022'de 528 Arakanlı protestoda bulunarak, kuzey Penang eyaletindeki gözetim merkezinden kaçmıştı. Bu kişilerden 6'sı otoyolu geçmeye çalışırken ölmüş, diğerlerinin çoğu ise yakalanıp yeniden gözetim merkezine alınmıştı.

Malezya, resmi rakamlara göre 100 binden fazla Arakanlı Müslüman ve Myanmar etnik grubunun diğer üyeleri dahil olmak üzere yaklaşık 180 bin mülteci ve sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...