Mandıra çiftliğindeki patlamada 18.000 inek telef oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mandıra çiftliğindeki patlamada 18.000 inek telef oldu

DÜNYA Haberleri

ABD’nin Teksas eyaletinde bir mandıra çiftliğinde çıkan yangında 18.000'den fazla inek öldü ve bir çiftlik işçisi yaralandı.

Bu hafta başlarında Teksas'taki bir mandıra çiftliğinde meydana gelen patlamada yaklaşık 18.000 inek telef oldu.

Dimmitt kasabası yakınlarındaki mandırada meydana gelen patlamada bir kişinin yaralandığı ve durumunun kritik olduğu ifade edildi.

18.000 ineğin ölümü, 2013'te istatistik tutulmaya başlandığından bu yana sığırların dahil olduğu "en ölümcül" ahır yangını olarak tanımlanıyor. 

Mandıra çiftliğindeki patlamada 18.000 inek telef oldu

Şerif Ofisi tarafından yayınlanan fotoğraflar, yerden yükselen büyük bir siyah duman bulutu gösteriyor.

METAN GAZINDAN ŞÜPHELENİLİYOR

Yetkililer, tesisteki makinelerin metan gazını ateşlemiş olabileceğine inanıyor.

Müfettişler, yangının "gübreyi ve suyu emen vakum" olarak tanımladığı "bal porsuğu" olarak anılan bir makineyle başlamış olabileceğini belirttiler.

Sığırların çoğu, yangının ineklerin tutulduğu bir alana sıçraması sonucu telef olurken, meydana gelen patlamadan sağ çıkan hayvanlar ilk önce sağım alanına ve oradan da ağıllara götürüldü.

2018 ile 2021 yılları arasında yaklaşık 3 milyon çiftlik hayvanı yangında öldü ve bu dönemdeki en büyük altı yangında en az 1,76 milyon tavuk telef oldu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...