Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Meksika diken üstünde! Popocatepetl Yanardağı bir günde 12 defa patladı

Meksika diken üstünde! Popocatepetl Yanardağı bir günde 12 defa patladı

Meksika’da yer alan Popocatepetl Yanardağı korkutmaya devam ediyor. Yanardağ'da bugün 12 defa patlama gerçekleşti. Böylelikle 4 ay içinde yaşanan patlama sayısı 308'e yükseldi. Geçen sene ise 113 defa patlama meydana gelmişti.

Kaydet
a- | +A

Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’nda patlamalar devam ediyor. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Meksika Ulusal Afet Önleme Merkezi (CENAPRED), yanardağda son 24 saatte 12 yeni patlama gerçekleştiğini, 199 defa de gaz ve kül çıkışı kaydedildiğini duyurdu. Dağın ağzından çıkan küllerin rüzgarın etkisiyle doğu ve güneydoğu yönlerine doğru yayıldığı bildirildi.

KAMERALAR PATLAMA ANINI KAYDETTİ

Yanardağın hemen güneydoğusunda yer alan Atlixco şehrinde kül yağışı meydana geldiği ifade edildi. Patlama sırasında çıkan şok dalgası ise yanardağı izleyen kameralar tarafından anbean kayıt altına alındı.

YETKİLİLER UYARDI

Yetkililer, Popocatepetl’daki patlayıcı faaliyetin orta ölçekte devam edeceğini belirterek, yanardağın kraterinden uzak durulması konusunda uyarıda bulundu.

DÖRT AYDA 308'İNCİ PATLAMA

Popocatepetl Yanardağı’nda hemen hemen her gün patlamalar yaşanıyor. Yanardağ'da bu yıl içerisinde 308 patlama gerçekleşti. Geçen yıl ise 113 patlama yaşanmıştı.

(İHA)

BAKMADAN GEÇME
İskoçya’da dehşet: Hamile karısını yanardağdan aşağı iterek öldürdü
HABER

İskoçya’da dehşet: Hamile karısını yanardağdan aşağı iterek öldürdü

Japonya
HABER

Japonya'da aktif yanardağ önlemi! Patlarsa halktan yürüyerek kaçmaları istenecek

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.