Meksika'da göçmenleri taşıyan otobüs devrildi: 18 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Meksika'da göçmenleri taşıyan otobüs devrildi: 18 ölü

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Amerika Birleşik Devletleri'ne sınırı olan Meksika'da göçmen faciası yaşandı. Göçmenleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 18 kişi hayatını kaybetti.

Meksika'nın Oaxaca Başsavcılığından yapılan açıklamada, Oaxaca-Cuacnopalan otoyolunun 88. kilometresinde göçmenleri taşıyan otobüsün devrildiği bildirildi. Kazada 3'ü çocuk 18 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ile itfaiye ekibinin sevk edildiği ve yaralıların hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

VENEZUELALI GÖÇMENLERİ DE TAŞIYORDU

Oaxaca Devlet Sivil Koruma Koordinasyonu ölenlerin çoğunun Venezuelalı göçmenler olduğunu duyurdu.

Oaxaca Valisi Salomon Jara açıklamasında, kaza nedeniyle 'derin' üzüntü duyduklarını belirterek yaralılara tıbbi destek sağlayacaklarını bildirdi.

MEKSİKA VE ABD 'GÖÇMEN' VE 'UYUŞTURUCU' SORUNUNU ELE ALDI 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Meksika Dışişleri Bakanı Alicia Barcena başkanlığında 'Yüksek Düzeyli Güvenlik Diyaloğu' toplantısı gerçekleştirildi. Blinken, Meksika ziyareti kapsamında, başkent Meksiko'daki Ulusal Saray'da mevkidaşı Barcena ile bir toplantıya başkanlık etti.

Meksika basınında çıkan haberde, tarafların, "fentanil kaçakçılığıyla mücadele ve düzensiz göçmen akışının kontrol edilmesi" amacıyla bir dizi konuyu ele aldıkları bildirildi.

Barcena, buradaki konuşmasında ülkesinin sentetik uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede kararlılığını vurgulayarak, ABD'den uyuşturucu kaçakçılarına yasa dışı silahların ulaştırılmasını engellemesini istedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...